Ikea Türkiye'den 'at eti' açıklaması

Çek Cumhuriyeti'ndeki Ikea mağazasında "İsveç köftesi" ürünlerinde at eti tespit edildiği haberleri üzerine Ikea Türkiye'den açıklama geldi.

Ikea Türkiye'den 'at eti' açıklaması
Çek Cumhuriyeti'ndeki Ikea mağazasında satılmak üzere sığır ve domuz eti olarak etiketlenen "İsveç köftesi" ürünlerinde at eti tespit edildiğinin basında yer alması üzerine Ikea Türkiye'den konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şunlar ifade ediliyor:

"Bugün haber ajansları tarafından servis edilen, Çek Cumhuriyeti’nde IKEA mağazasıyla ilgili yayınlanan haberler üzerine, müşterilerimizi doğru bilgilendirmek adına aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun dikkatine sunarız.

IKEA Türkiye mağazalarında yer alan restoranlarda satışa sunulan köfte ve sosis ürünlerinin tamamı, hizmet vermeye başladığımız günden bu yana Türk Gıda Kodeksi’ne uygun şekilde yüzde 100 dana eti olmakta olup, yerli tedarikçilerden temin edilmektedir.

IKEA Türkiye, halihazırda hijyenik ve sağlıklı üretim yapısıyla bilinen ‘Pınar Et’ ile çalışmaktadır. Yurtdışında yayınlanan haberlerin de IKEA Türkiye ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Saygılarımızla"

TÜRKİYE İÇİN ÜRETİM PINAR ET'TEN
Bu arada, Ikea Türkiye'de satılan ürünlerle ilgili Ikea'ya özel markalı ürün tedarik eden Pınar Et'ten de benzer bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer alıyor:
"Ikea Türkiye için ürettiğimiz "İsveç Köfte" ürününde kendi işletmemizde, sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra kesilen danaların etleri kullanılmaktadır.
Bilgilerinize sunarız.
Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52