Tukaş Gulfood'da vitrine çıktı

Tukaş, Birleşik Arap Emirlikleri’nde 25-28 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen “Gulfood Dubai 2013” fuarına katıldı.

Tukaş Gulfood'da vitrine çıktı
Gıdavitrini - Tukaş, Birleşik Arap Emirlikleri’nde 25-28 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen “Gulfood Dubai 2013” fuarına katıldı. Bugün açılışı yapılan fuarda Tukaş standı; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından da ziyaret edildi.
Gıda ihtiyacının yaklaşık %90’ını ithalatla karşılayan Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan başta olmak üzere Türk gıda sektörü için Ortadoğu pazarına açılan bir kapı olan Gulfood 2013 fuarına katılan Tukaş, bu pazara yönelik potansiyel iş bağlantıları kurup, yeni müşteriler kazanmayı hedefliyor. Bugün açılışı yapılan fuarda Tukaş standı; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından da ziyaret edildi.


Tukaş’ın Ortadoğu pazarına ağırlıklı olarak domates salçası ve sebze konservesi ürünleri ihraç ettiğini belirten Tukaş Ticari Direktörü Şah Karataş, “Türkiye’nin işlenmiş sebze ve meyve ürünleri 2011 yılı toplam ihracatından aldığı yüzde 16,5’lik pay ile Ortadoğu ve Yakındoğu ülkeleri, Türk gıda sektörü için önemli bir pazardır. Bununla birlikte; diğer önemli bir nokta da Birleşik Arap Emirlikleri’nin dinamik yapısıyla bölgenin re-export merkezi olmasıdır. Bu nedenle ‘Gulfood 2013’ fuarına BAE’ye ve bu ülke üzerinden Ortadoğu bölgesine yapılacak ihracat bağlantılarını sağlamak amacıyla katılıyoruz. Bölgedeki ülkelere, ülkemizden önemli miktarda salça ihraç edilmektedir. Ortadoğu ülkelerinde tercih edilen küçük ambalajlı domates salçası ve Arap mutfağında ilgi gören patlıcanlı ürünlerimize odaklandığımız bu fuarda, ayrıca “Tukaş Catering” markalı ürünlerimiz ile ev dışı tüketim kanalındaki ziyaretçilerimize ulaşmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52