Mülteciler için 5 yıldızlı yemek

Sığınmacılar için yemek ihalesi açıldı. Belirlenen şartlar 5 yıldızlı restoranları aratmadı...

Mülteciler için 5 yıldızlı yemek

Osmaniye Valiliği, Cevdetiye Mahallesi'nde kurulacak çadırkentte barınacak 10 bin 366 Suriyeli sığınmacı için yemek ihalesi açtı. İhale için belirlenen şartlar 5 yıldızlı restoranları aratmadı. Suriyelilere dana ve koyu eti, kırıksız pirinç, taze, lezzetli, kaliteli ve olgun meyve, cezerye tatlısı, yüksek randımanlı undan yapılan ekmek verilecek. Yemeklerde zeytinyağı, mısır özü ya da ayçiçeği yağı ve domates salçası kullanılacak.

Sıcak yemekler 65–70 derece, soğuk yemekler 7 derecede muhafaza edilecek. Yemek dağıtımını yapan firma elamanları, logolu t-shirt veya önlük giyecek. Bone, maske ve eldiven takacak. Şartnameye göre yemekler şu özelliklerde olacak.

ET: Yemek çeşitlerine göre Etli yemeklerde dana eti veya koyun eti kullanılacaktır. Et veya kıyma taze kokusuz temiz ayrıca veteriner kontrol damgalı olacaktır.

KURU GIDALAR: Pirinç, bulgur, nohut, mercimek, fasulye gibi kuru gıda maddeleri temiz, kırıksız kuru, kokusuz, böceksiz normal irilikte kolay pişen ve lezzetli olacaktır.

SEBZELER: Her mevsime ait sebze taze olgun ve normal büyüklükte olacaktır. Ezik, çürük, küflü, kurtlu, çamurlu, buruşmuş, sararmış, kartlaşmış olmayacaktır.

MEYVELER: Mevsim meyveleri olup taze ve kaliteli olacaktır. Meyveler yenilebilecek olgunlukta, normal büyüklükte tat, lezzet ve renkte olacaktır. Çürük, kurtlu, küflü, ezik, çok yumuşak ve çok sert, buruşmuş, kirli, çamurlu, lekeli ve ham olmayacaktır.

TATLILAR: Hamur işleri, süt mamulleri, kompostolar, aşure, cezerye, helvalar vs. olup normal tazelikte tat ve kıvamda kaliteli (1.sınıf  tatlıcı dükkanında satılan evsafta ) olacaktır.

EKMEK: Yüksek randımanlı undan yapılmış pişkin olacaktır.
Gazeteport

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52