'Acı'nın hasadı başladı

Aroması, kendine has tadı ve sağlığa faydası dolayısıyla mutfaktaki yerini hiç kaybetmeyen ''Maraş biberi''nin hasadı başladı.

'Acı'nın hasadı başladı

Kahramanmaraş'ın verimli topraklarında yıllardır ekimi yapıldığı için şehrin adıyla anılan ''Maraş biberi'', Türk damak tadının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor.

Türk yemek kültürünün önemli ürünlerinden acı biber, yaklaşık 6 aylık zorlu sürecin ardından kimi zaman marketlerin rafında kimi zaman bir lokantanın en güzel köşesinde kimi zaman da mutfağın en kolay ulaşılabilecek bir yerinde kendine kolayca yer bulabiliyor. Bahar aylarının ilk günlerinde ekilmeye başlanan ''Maraş biberi''nin sofraya ulaşmasında sarf edilen büyük çaba dikkat çekiyor.

Tadı acı olsa da bakımı bir o kadar narin olan ''Maraş biberi''nin hasadı eylül ayının ilk günlerinde başlıyor. Nasırlı elleriyle tarlaya giden işçiler, acının hasadıyla evinin geçimini sağlıyor.
Akşam

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52