Karaman'ın vergi yükü gıdacılarda

Karaman'da Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında en fazla vergi ödeyen mükellefler plaketle ödüllendirildi.

Karaman'ın vergi yükü gıdacılarda
Karaman'ın en fazla vergi ödeyen şirketleri açıklandı. İlk on şirketin ağırlığı gıda sektöründen oldu. Bu durum, Karaman’ın vergi yükünü gıda dünyasının omuzladığı yorumlarına yol açtı.
Karaman Defterdarlığı 2011 yılında ödenen vergileri baz alarak belirlediği Kurumlar Vergisi sıralamasında ilk 10'a giren mükellefi açıkladı. Buna göre Kurumlar Vergisi'nde ilk sırada Biskot Bisküvi yer alırken, onu Şimşek Bisküvi ve Duru Bulgur izledi. İlk onda yer alan diğer gıda markaları ise Bifa Bisküvi, Saray Bisküvi, Anı Bisküvi, AGS Anadolu Gıda ve Sosyete Un firmaları oldu.
Polisevi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Vali Vekili Ferhat Burakgazi, kadın işgücüne ve Karaman'ın ülke ekonomisindeki yerine dikkat çekerek, "Gerek istihdam oranı ve gerekse kadın işgücünün, çalışma hayatındaki yeri ilimizdeki mevcut işletme ve fabrikalarında görülmektir. İlimiz istihdam ve ekonomik rakamlara göre ülkemizin 15. büyük ekonomisidir. Sanayi tarım ve hizmet sektörü başta olmak üzere ilimizde tüm sektörlerde daha iyi ekonomik koşulların olmasını temenni ediyor, dereceye giren vergi mükelleflerimiz başta olmak üzere tüm mükelleflerimizi kutluyorum" dedi.
Konuşmaların ardından, gelir ve kurum vergisi mükelleflerinden dereceye girenlere plaketleri verildi.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Çikolata, İhracat, Çay, Kahve

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52