Ezber bozan yeni tatlar

Gerek istihdam, gerekse denetimlerde "üvey evlat" muamelesi gören gıda mühendisleri çalışmalarıyla şaşırtmaya devam ediyor...

Ezber bozan yeni tatlar

Afyonkarahisar’da gıda mühendisliği öğrencileri, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğine sahip ısırgan otlu lokum, lahana baklavası, havuç sirkesi, kestane pekmezi, bamya reçeli gibi fonksiyonel gıdalar üretti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden bir grup öğrenci, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğine sahip ısırgan otlu lokum, lahana baklavası, havuç sirkesi, kestane pekmezi, bamya reçeli gibi fonksiyonel gıdalar üretti.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Çağlar, yaklaşık 8 yıldır faaliyet gösteren bölümde teorik dersler vermenin yanı sıra normal, geleneksel ve fonksiyonel gıdalar ürettiklerini bildirdi.

Öğrencileri, Ar-Ge oluşturma ve yürütmeye hazırladıklarını belirten Çağlar, şöyle devam etti:
"Genelde fonksiyonel gıdalar üretmeye çalışıyoruz. Tamamlayıcı tıp günümüzde çok önemli. Her bir ilacın faydasının yanında belirli yan tesirleri de var. Bu noktadan hareket ederek insanları fazla zorlamayacak gıdaları üretip bazı hastalıkların önüne geçmek istiyoruz. Derslerimizde bazı öğrencilerimiz, keçiboynuzu, iğde ve süt tozları bulunan kahve üretti. Bu 3 karışım, mineral maddelerle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Yine bir öğrencimiz, lahana baklavası yaptı. Bunların yanı sıra bamya reçeli, bamya keki, ısırgan otlu lokum, ısırgan otu reçeli, ısırgan otu sirkesi, yeşil zeytinli baklava, yeşil mercimekli kek, haşhaş ezmeli sos, havuç sirkesi ve pekmezi, kestane sirkesi, kuşburnu sirkesi gibi ürünler ürettiler."

Çağlar, bu ürünlere patent almak istediklerini ve özel sektörle iş birliğine hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2014, 11:34

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52