EBK 'kurban'cıları kurtarabilecek mi?

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, bayramdan sonra EBK'ya 5 bin 140 büyükbaş hayvan için başvuru yapıldığını söyledi.

EBK 'kurban'cıları kurtarabilecek mi?
Et ve Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürü Bekir Ulubaş, bayramdan sonra EBK'ya 5 bin 140 büyükbaş hayvan için başvuru yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

''Bunun 1074'ünü kestik. Kesim için sıra bekleyen 4066 büyükbaş hayvan var. 150 küçükbaş hayvan için başvuru yapıldı. Bunların da 49'unu kestik. Besiciler bu hayvanları, kurbanlık satış sürecinde kaybettikleri kiloyu almaları için bekletiyorlar. Hayvanının getiren besiciyi geri çevirmiyoruz. Parasının yüzde 10'unu aynı gün, geri kalanını 30 gün içerisinde hesabına yatırıyoruz. EBK'nın finansman sorunu yoktur. 150 tane de küçükbaş hayvan için müracaat oldu.''

En çok müracaatın Erzurum, Sakarya ve Van kombinalarına yapıldığını kaydeden Ulubaş, ''Bize gelen bir başı da bin başı da geri çevirmeyeceğiz, alacağız. Bu Sayın Bakanımızın talimatıdır. EBK, besiciye sürekli, düzenli ve garanti pazar olsun diye kuruldu'' dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52