Bakliyatçılar Rusya'dan umutlu döndü

GAİB bünyesinde kurulan MBTG, dünyanın en önde gelen gıda fuarlarından birisi olan 21.World Food Moscow'dan umutlu döndü.

Bakliyatçılar Rusya'dan umutlu döndü

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği(GAİB) bünyesinde kurulan Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), dünyanın en önde gelen gıda fuarlarından birisi olan 21.World Food Moscow'dan umutlu döndü.

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği(GAİB) bünyesinde kurulan Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), dünyanın en önde gelen gıda fuarlarından birisi olan 21. World Food Moscow'dan Umutlu döndü. Rusya'yı hedef ülke olarak belirleyen grup, her tüketicinin birer kilo ürün tüketmesi halinde rakamın yıllık 140 milyon kilograma ulaşacağına dikkat çekiyor.

MBTG, yurt dışındaki ilk tanıtım atağını Rusya'da düzenlenen fuarda gerçekleştirdi. Standı büyük ilgi gören grup, ürünlerin pazarlanması için de bu ülkeyi hedef olarak belirledi. 140 milyon nüfuslu Rusya'da her tüketicinin birer kilo ürün tüketmesi durumunda, yıllık 140 milyon kilogram ürünün bu pazara girişinin mümkün olduğunu hesap eden grup, çalışmalarına hız kesmeden devam edecek. Rusya'nın Türk tarımı ürünleri için büyük ve önemli bir Pazar olduğunu söyleyen MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, gösterilen ilginin tanıtım faaliyetlerinin başarıyla sürdürülmesi yönünde kendilerini cesaretlendirdiğini dile getirdi. Tiryakioğlu, TİM tarafından belirlenen 17 ayrı ülkede de çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.

Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı da yaptığı değerlendirmede Rusya'nın Türkiye için önemli bir pazar olduğuna dikkat çekerek, "MBTG fuara çok iyi hazırlanarak tanıtımını üstlendiği tarımsal ürünlerin Rusya pazarından daha büyük pay alabilmesi için güzel çalışmalara imza atmıştır. Rusya sadece sektörümüzle ilgili değil birçok sektör açısından da önemli ve büyük bir pazardır. Türk sanayici ve iş adamlarıyla ihracatçılarımızın bu pazarda etkin rol alabilmesi ve Rusya pazarının önemli aktörleri arasına girebilmesi için bizlerde elimizden gelenleri yapacağız. Fuar süresince tanıtımı yapılan bütün ürünlerin büyük ilgi görmesi, gerek yabancı devlet adamları ve bürokratlar, gerekse katılımcıların ziyaretleri bu ürünlerin başarıyla Rusya'da tüketilebileceğini göstermektedir. GAİB ve TİM bünyesinde kurulan diğer tanıtım gruplarının yurt içi ve yurt dışı ürün tanıtımları bundan sonra da devam edecek." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52