Bursa Tarım Fuarı kapılarını açıyor

TÜYAP tarafından hazırlanan BURTARIM 2012 ile Bursa 5. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı yarın başlıyor.

Bursa Tarım Fuarı kapılarını açıyor

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuara, 29 ülkeden 603 firma ve firma temsilcileri katılıyor. Tarım ve hayvancılık sektöründeki son gelişmeleri ve yeniliklerin sergilendiği fuarı bu yıl 200 binin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 5 gün ziyarete açık kalacak fuara, Türkiye başta olmak üzere, Makedonya, Azerbaycan, Kırgızistan ve Tacikistan'ın tarım bakanlığı üst düzey yetkililerinin katılacağını söyledi. Ersözlü, şunları dile getirdi: "29 Eylül Cumartesi günü, Makedonya Tarım Bakanı Yardımcısı Zoran Konjanoski, Makedonya Tarım Federasyonu (FERM) Başkanı Andreja Sekulovski ve Üsküp Tarımsal Araştırma Enstitüsü yetkilisi Klime Beleski özel davetimiz ile fuarımızda bulunacaktır. Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ev sahipliğinde, TC Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Gıda Örgütü (FAO) ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği işbirliğinde, Azerbaycan, Kırgızistan ve Tacikistan'ın, yürütülen 'Orta Asya Alt Bölgelerinde Sığır Yetiştiriciliğinin İyileştirilmesi' projesi kapsamında, ilgili ülkelerin tarım bakanlığı yetkilileri, ziraat mühendisleri, veteriner hekimleri, yatırımcıları ve çiftçilerinden oluşan 40 kişilik heyet, 28 Eylül Cuma ve 29 Eylül Cumartesi günleri fuar alanında olacaktır."

Fuarla eş zamanlı olarak 'Bursa Tarım Kongresi' düzenleneceğini vurgulayan Ersözlü, 27 - 28 - 29 Eylül tarihlerinde yapılacak kongrede, tarım ve tarımsal üretim konusunda çalışan bilim insanlarının konuk edileceğini kaydetti. Fuarlar, 26 - 30 Eylül tarihleri arasında 09.30 - 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52