Bakan Eker'den FAO üyeliği için destek çağrısı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, üye ülkelerden Türkiye'nin 2013-2016 yılları arasındaki FAO Konseyi adaylığına destek istedi.

Bakan Eker'den FAO üyeliği için destek çağrısı
Gıda,  Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Birleşmiş Milletler'in (BM)Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) 38. Konferansı'nda üye ülkelerden Türkiye'nin 2013-2016 yılları arasındaki FAO Konseyi adaylığına destek istedi.

BM'nin Roma merkezli Gıda ve Tarım Örgütü'nün 38. Konferansı genel oturumunda konuşan Mehdi Eker, milenyum kalkınma hedefleri için belirlenen hedef tarih olan 2015'ten 2 yıl uzakta olduklarını belirterek, "Açlık, kötü beslenme ve yoksulluk bu doğrultuda bizim gündemimizin odak noktaları... Yetersiz beslenme eksikliği, küresel bir sorun olarak kalmaya devam ediyor. Bugün, Dünya'da 900 milyon insan kronik olarak kötü besleme problemi yaşıyor. Diğer yandan ise obezite ve aşırı kiloluluk oranı dünya genelinde da artış göstermekte... Bu iki sorun ele alınmalı" diye konuştu.

Eker, dünya nüfusunun 2050'de 9 milyara ulaşması beklendiğini, buna bağlı olarak da global besin talebinin de aynı hızla artacağına dikkati çekti.

"Bu durum halihazırdaki sorunlara daha da baskı yaratacak ve kaynakların sürdürülebilir şekilde yönetilmesi şart olacak” diyen Eker, Türkiye'de gıda  güvenliği ve beslenme alanlarındaki devlet teşvikleri ve uygulamalarındaki bazı örneklerleri aktardı.

Bakan Eker, sürdürülemez sistemlerin doğal çevreyi, ekolojik sistemi tehdit ettiğine işaret ederken, gıda tedarikinde biyolojik çeşitliliğin insan hayatı için önemli olduğunu vurguladı. Bakan, belirtmiş olduğu bu sorunların üye ülkelerin bireysel çabalarının yanı sıra uluslararası işbirliğiyle çözülebileceğini dile getirdi.

Türk hükümetinin uluslararası toplumla FAO aracılığıyla işbirliğine ve deneyimlerini paylaşmaya hazır olduğunu belirten Eker, "Sözlerimi sizlerden Türkiye'nin FAO Konseyi üyeliği için yapmış olduğu adaylığı desteklemenizi rica ederek tamamlamak istiyorum" dedi.
aa.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52