Aydın'da arı ölümleri korkutuyor!

Aydın’da binlerce koloni arı telef oldu. Kolonilerden numenler alan yetkililer ilk belirlemelere göre ölümlerin zehirlenmeden kaynaklandığını tahmin ediyor.

Aydın'da arı ölümleri korkutuyor!

Aydın merkez, Köşk, Sultanhisar, Çine, Yenipazar ve Dalama Bölgesi’nde arı ölümleri yaşandı. Ölümlerle ilgili inceleme başlatan Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği ve Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ölen tüm arıların dillerinin dışarıda olduğunu belirterek, ilk belirlemelere göre ölüm olayının zehirlenmeden kaynaklandığını düşündüklerini  kaydettiler. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ile bölgede incelemelerde bulunan Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, çok güzel bir bahar mevsimi ile oldukça verimli bir dönem yaşayan arıcıların meydana gelen arı ölümleri ile ciddi sıkıntıya girdiğini ifade ederek, yetkililerin sorunun çözümü için çalışma yapmasını istedi. Son 2 gündür Aydın Merkez, Köşk, Sultanhisar, Atça, Yenipazar, Dalama, Çine ve Karpuzlu civarında bulunan arı kolonilerinde ciddi bir ölüm vakası yaşandığını belirten Altın, ilk defa bu dönemde arı ölümü olayı ile karşılaştıklarını belirtti.

Birlik Başkanı Altın, her kovanın önünde binlerce arının telef olmuş vaziyette olduğunu vurgulayarak, ölüm olaylarının devam etmesi halinde tarımsal ürünler açısından da ciddi sorun yaşanmasından endişe edildiğini anlattı.

Üç gün önce geniş bir bölgede başlayan ve devam eden arı ölümleri ile ilgili olarak Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce numuneler alındı.  Numunelerin bir kısmı İzmir'e laboratuvara, aynı numunelerin bir kısmı da Ankara'ya gönderildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52