Antep fıstığı, destek kapsamına alınsın

Antep fıstığındaki fiyat artışına önlem talebi. Stokçuluğun engellenebilmesi için Antep fıstığının destek kapsamına alınması istendi.

Antep fıstığı, destek kapsamına alınsın
Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, son dönemde Antep fıstığındaki fiyat artışına dikkat çekerek, “Stokçuluğun engellenebilmesi için Antep fıstığının destek kapsamına alınması lazım.” dedi.

Antep fıstığı, Türkiye'nin yurtdışına ihracat yaptığı ürünler arasında yer alıyor. Bölgenin de temel gelir kaynakları arasında bulunan üründeki fiyat artışları hem üreticileri hem de tüketicileri rahatsız etmeye başladı. Özellikle Antep fıstığına bağımlı olarak üretim yapan farklı gıda sektörlerinin de üretimlerini durdurma noktasına geldiği belirtiliyor. Ahmet Tiryakioğlu, fiyatları yukarıya doğru tırmandıran temel sebebin kayıtsız olarak yapılan ürün stokçuluğu olduğunu belirtti ve ekledi: “Bu sebeple, bazı çevreler rekolte olarak bu yıl az olan fıstığı stoklayarak fiyatları artırmaya çalışmaktadır. Bu darboğaz, kaydı bilinmeyen stokçuluk sebebi ile maalesef bazı dönemlerde hep yaşanmaktadır. Antep fıstığının destek altına alınması şart.”
zaman.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52