Afyonkarahisarda 3 nesilden buyana tam 98 yıldan beridir hizmet vermekte olan Şapşapoğlu Turşucuları firmasının sahibi İsmail Kerim Akşap, kış mevsimin yaklaşması, havaların soğuması ile birlikte 10'ncu ayda başlayan ve 5'nci aya kadar devam eden turşu sezonunun açıldığını söyledi.
Turşunun insanlık tarihi kadar eski bir yiyecek olmasının, onun lezzetini köklü kıldığını ifade eden Akşap, "Hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte satışlar da artıyor. Bakliyat tüketen bir milletiz. Bakliyatın yanında da turşu sofraların vazgeçilmez bir tadı, süsüdür. Turşunun tarihinin milattan öncesine kadar dayandığı biliniyor. Ülkemizde de turşu yaygın bir şekilde tüketiliyor. Özellikle de evlerde kuruluyor. Evlerden sonrada sanayiye de sirayet eden bir ürün. Son yıllarda saniyeleşme artınca ticarethanelerden alınan turşu daha hesaplı hale geldi. Evlerde birçok vatandaş turşu kurmaya çalışıyor, fakat başarılı olmayınca maliyeti artıyor. Kısacası evdeki hesap çarşıya uymuyor dedi.
Filmlere dahi konu olan En iyi turşu ne ile kurulur? sorusuna da yanıt veren usta turşucu İsmail Kerim Akşap, Turşu sirke ile de limonla da kurulur, ikisi de turşunun lezzeti için vazgeçilmezdir dedi.Evlerde turşu kuranlara da tavsiyelerde bulunana Akşap, Vatandaşlar kurdukları turşuyu bir ay muhafaza etmeliler. Mümkün olduğunca karalık, serin ve soğuk ortamlarda saklanması gerekiyor. Normalde 50 çeşit turşu kuruyoruz. Ama bunların 20'si yenilebilir diğer 30 tanesi ise görsel amaçlı. Bizim işletmemizde en çok ilgiyi çeken turşu yumurta turşusu. Bunun yanında karnabahar, brokoli ve diğer meyve çeşitleri ile yapılan turşularımızda var diye konuştu.
iha.com.tr
Afyonkarahisar'da turşu mevsimi açıldı
Afyonkarahisarda yıllardır bu alanda hizmet veren turşucular, sofralardaki yeri artmaya başlayan bu lezzet hakkında bilinmesi gerekenleri anlattılar.
YORUM EKLE
1
Konya Şeker ozanları ağırladı
2
Balık, çocuğun beynini geliştiriyor
3
Amerika gıda yardımlarını kesiyor!
4
ABnin naylon poşetle mücadelesi
5
Hastaneler, gıda zehirlenmesine kayıtsız
6
İsmar zincirine iki yeni halka eklendi
7
Simit Sarayı Forum Gaziantepte açıldı
8
Kivi ve nohut ithalatı gözetimli yapılacak
9
Ajinomoto Kemal Kükrer'e ortak oldu
10
Antep fıstığı 'fizyolojik yorgunluk' kurbanı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:37
GÜNEŞ
08:08
ÖĞLE
13:01
İKİNDİ
15:22
AKŞAM
17:43
YATSI
19:09