TÜYAP küresel oyuncu oluyor

Türk fuarcılığının kilometre taşlarından olan ve 33'üncü hizmet yılını dolduran TÜYAP, küresel oyuncu olmanın ilk adımını attı.

TÜYAP küresel oyuncu oluyor

Fuarcılık alanında 33'üncü yılını dolduran TÜYAP, organizasyonunu uluslararası arenaya taşıyacak bir işbirliğine imza attı. 40 ülkede hazırladığı 500'e yakın fuar ile faaliyette bulunan İngiltere merkezli fuarcılık şirketi REED Exhibitions ile işbirliğine giden TÜYAP, gıda ambalaj ve tıp endüstrisi alanındaki fuar organizasyonlarını yeni ortağı ile birlikte düzenleyecek.
Yeni işbirliğine ilişkin detayları dün İstanbul'da düzenlenen basın toplantısı ile açıklayan TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, fuarcılığın yaşadığı kırılma noktaları ile boyut değiştirdiğini dile getirdi. İstanbul'un bugün coğrafyasındaki en güvenilir fuar merkezi olduğuna dikkat çeken Ünal, REED Grubu ile yapılan işbirliğinin katılımcı ve ziyarteçilere uluslararası pazarların kapılarını açacağını anlattı. Ünal, TÜYAP'ın 5 ayrı şehirdeki fuar merkezi ile yılda yaklaşık 110 organizasyona imza attığını açıklayarak, "Başlangıçta, gıda, ambalaj ve tıp teknolojileri alanındaki İstanbul fuarı için gerçekleştirilen işbirliği REED grubunun 6 milyon, TÜYAP'ın 3 milyon ziyaretçisine yeni pazarlarda etkili oyuncular olmalarına imkan sağlayacak. Bu ortak girişim ile üretici ve ihracatçı firmalarımıza daha geniş pazar olanaklarının bulunmasının, daha ileri teknolojilerle tanışmalarının, rekabet güçlerinin arttırılmasının yolu açılacak" diye konuştu.
TÜYAP, portföyümüz için ideal ortak
REED Exhibitions CEO Mike Rusbridge, ise, TÜYAP ile önmeli bir sinerji yaratacaklarını söyledi. Ortaklığın REED Exhibitions adına stratejik bir öneme sahip olduğunu söyleyen Rusbridge, "Bu ortaklık global şirket ağı yapımızı yerel deneyimler ile tamamlıyor. TÜYAP, önemli bir büyüme bölgemiz olan Türkiye pazarındaki portföyümüzü geliştirmede REED için ideal bir ortak. Bizim ve TÜYAP'ın birleşen küresel networkü Türk ihracatçılarına yeni yollar açacak ve Türk sanayisi dünya çapındaki ticari ağını güçlendirecektir" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52