IBATECH Fuarı kapılarını açtı

Türkiye’nin en kapsamlı ve Avrupa’nın 2. Büyük fırıncılık teknolojileri fuarı IBATECH, CNR EXPO da yoğun katılım ile açıldı.

IBATECH Fuarı kapılarını açtı
GIDAVİTRİNİ - Ekmek ve Unlu Mamül Makinaları Sanayicileri Derneği EKMADER, Gıda Katkı ve Yardımcı Madde Sanayicileri Derneği GIDAKAT tarafından desteklenen, Türkiye’nin en kapsamlı ve Avrupa’nın 2. Büyük fırıncılık teknolojileri fuarı IBATECH, CNR EXPO da yoğun katılım ile açıldı. Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar bu yıl 50 bin metrekare alan ile Avrupa’nın en büyük ikinci fuarı olmaya hak kazandı. Fuarda 4 gün boyunca akıllı fırınlar, içi dolgulu kurabiye yapan makine, ekmeğin taze ve hijyenik kalmasını sağlayan paketleme sistemleri, kimyasal madde içermeyen ürünler, elektrikli kara fırınlar ziyaretçilere sergilenecek.
Fuar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Ahmet C. Sulaoğlu, İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, GIDAKAT Başkanı Mehmet Duruk ve Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Genel müdürü Hakan Gençoğlu’nun katılımlarıyla açıldı.
“2014’TE 92 BİNDEN FAZLA DENETİM” GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Ahmet C. SULAOĞLU; Halkımızın yeterli ve dengeli beslenmesi amacı ile stratejik öneme sahip gıda ürünlerinin, yeterli ve güvenli olarak üretilmesi ve tüketilmesi bakanlığımızın en temel hedeflerinin başında gelmektedir. Bakanlığımız, son 10 yılda denetçi sayısını önemli ölçüde arttırmış, 2002 yılında 1500 olan denetçi sayısını bugün itibari ile 4732’ye çıkarmıştır. Günümüzde sağlıklı yaşamanın en önemli şartlarından birisi güvenilir gıdaların üretilmesi, işlenmesi ve dağıtılmasının sağlanmasıdır. Gıdalar tarlalardan sofralara gelinceye kadar birçok aşamadan geçer. Bu aşamalarda birçok işleme tabi tutulur, işte bu işlemler esnasında gıdanın hiçbir özelliğinin bozulmadan tüketiciye sunulması esastır. 2013 yılında 92 binden fazla resmi kontrol gerçekleştirdik. 2014 yılında da bunun daha üzerine çıkmak için çalışmalarımıza başladık. Halkımıza güvenli gıda temin etmek için, bizimle birlikte sektörümüzün bir bütün olarak hareket etmesi çok önemli.” açıklamasında bulundu.
AMACIMIZ AVRUPA’DA ZİRVEYE ULAŞMAK
Son 25 sene içinde Türkiye’de fırıncılık sektörünun gelişerek kabuk değiştirdiğine değinen GIDAKAT Başkanı Mehmet DURUK; “Makine yapıları değişti ve taş fırınlar yerine yeni modern makineler geldi. Fırınların içinde beyaz ekmek dışında diğer ekmek çeşitleri de ilave edildi. Sektörün en büyük fuarlarından biri olan Almanya’daki IBA ile eşit seviyeye geleceğiz. . Sonrasında da onların önüne geçerek zirveye ulaşmayı ümit ediyorum. Hammadde temin eden firmalar veya makine üreten firmaların da burada çok büyük emeği var. Son yıllarda ekmek ile ilgili kamuoyunda çok olumsuz mesajlar veriliyor. Ekmek yenmesin deniliyor. Ekmek yiyeceğiz; fakat ekmeğin cinsini ve miktarını ayarlayacağız. Beyaz ekmekleri biraz daha azaltarak; çavdarlı, yulaflı ekmek çeşitlerine de yöneleceğiz. Ekmeğimiz temel besin maddemiz. Bakanlığımız da son yıllarda özellikle beyaz ekmeğin yanına tam buğday ekmeğinin tüketilmesini öneriliyor. Bu çalışmalar biz sektörün içinde olan fırıncılık ve pastacılık camiası olarak aynı desteği veriyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2014, 13:41

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52