Dünyanın "helal ürün" talebini biz karşılayalım

Gıda ürünlerinin, Müslümanların hassasiyetlerine göre üretildiğini gösteren Helal Sertifikası, üretim yapan firmaların öncelikleri arasına girdi.

Dünyanın
İstanbul CNR Expo’da 5-8 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası İstanbul Helal Expo - Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’nın açılışında konuşan GİMDES Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer, helal sertifikasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

GİMDES Başkanı Büyüközer ise Türkiye’de 5 bin çeşit helal sertifikalı ürün olduğunu, G.Kore ve Rusya’nın Türkiye’den sertifika aldığını kaydetti. Büyüközer, “Dünyada 2,5 trilyonluk potansiyel var. Biz potansiyelin yalnızca yüzde 14’lük kısmından yararlanabiliyoruz. Devletten destek bekliyoruz, 2 milyar Müslüman nüfuslu dünyanın ‘Helal ve Tayyip’ ürün talebini biz karşılayalım.” ifadelerini kullandı.

SERTİFİKALARI İPTAL EDİLEN FİRMALAR TEŞHİR EDİLDİ
GİMDES tarafından hazırlanan broşürlerle de fuar katılımcılarına ve vatandaşlara helal gıda sertifikası taşıyan ürünler hakkında bilgi verildi. Hazırlanan kitapçıkta ayrıca denetimden geçen firmalar ve ürünleri yanında belirlenen kriterlere uymayan ya da kriter dışı malzeme ve yöntem kullanan firmaların da isimleri yazılarak uyarılarda bulunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52