Peynirseverler bu festivalde buluşacak

Türkiye'de ilk kez düzenlenecek "Ulusal Peynir Festivali"nde peynirseverler bir araya gelecek.

Peynirseverler bu festivalde buluşacak
Peynirseverler, Türkiye'de ilk kez düzenlenecek "Ulusal Peynir Festivali"nde buluşacak. "Ulusal Peynir Festivali"nin (Cheese Fest Türkiye 2013) tanıtım toplantısı Forum Ankara AVM'de yapıldı.

Toplantıda konuşan Tarım Artı Genel Müdürü Mehmet Efe, birçok ülkede yıllardır peynirle ilgili festivallerin yapıldığını belirterek, Türkiye'de ilk kez bir peynir festivali düzenleneceğini kaydetti. Hollanda ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinde 300'e yakın peynir çeşidinin bulunduğunu dile getiren Efe, bu sayının Türkiye'de 200'e ulaştığını, endüstriyel olarak üretilen peynir çeşidinin ise 50 civarında olduğunu söyledi.

Festivalde, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, Anadolu'nun çeşitli yerlerinde çektiği fotoğraflarla bir sergi açacaklarını belirten Efe, sergi ile insanların, peynirin nasıl yapıldığına dair bilgi sahibi olmalarını amaçladıklarını ifade etti.

Ambalajlı Süt Üreticileri Derneği (ASUD) Genel Sekreteri İsmail Mert de festivalin, peynirle ilgili farkındalığı artırmaya katkıda bulunacağını kaydetti.

Ulusal Süt Konseyi, ASUD ve çeşitli illerin valilik ve belediyelerinin desteğiyle düzenlenecek Ulusal Peynir Festivali, 12-14 Nisan tarihleri arasında Forum Bornova AVM'de, 26-28 Nisan tarihleri arasında Forum Mersin AVM'de, 10-12 Mayıs tarihleri arasında Forum Ankara AVM'de ve 24-26 Mayıs tarihleri arasında Forum Trabzon AVM'de gerçekleştirilecek.
aa.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52