Jüri mutfak kültüründen yoksun!

Özel bir televizyon kanalında yayına giren 'Şeflerin Düellosu' isimli yarışma programında 'jüri skandalı' iddiası..

Jüri mutfak kültüründen yoksun!

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan şeflerin düellosu programına yarışmacı olarak katılan şeflerden Fırat Altay jüri üyelerinin taraflı davrandıklarını ve damak tadından anlamadıklarını ileri sürdü.

Özel bir tv kanalı tarafından kurgulanan ve hafta içi 19:30'da yayınlanan 'şeflerin düellosu' isimli tv programına yarışmacı olarak katılan uluslararası executive ar-ge mutfak şefi, duzenlenen yarışmada juri heyetinin damak tadından anlamadıklarını ve düzenlenen yarışmada taraf tutularak kendisine haksızlık edildiğini öne sürdü.

Jüri karidesi tanımadı
Düzenlenen yarışmada, yarışmayı kazanan Murat Dadak isimli yarışmacının yaptığı yemeğin isminin bile jüri tarafından ezberlenemediği karides yemeğinin karides yemeği usulüne uygun hazırlanmadığını ifade eden uluslararasi executive ar-ge mutfak şefi Fırat Altay, karidesin pisliğiyle ve temizlenmeden servis edildiğini ifade etti. Altay, bu durumda hazırlanan yemeğin insan sağlığını tehdit edebileceğini, ayıklanmadan hazırlanıp jüri huzuruna servis edilmesi ve jürinin bunu fark etmeden karidesi iştahla yemesinin, jürinin yemek kültürü konusunda ne kadar yetersiz olduğunu açıkça ortaya koyduğunu ifade etti. Fırat Altay, jürinin kendi yaptığı yemeği önemsediğine yönelik açıklamalarına rağmen, kendisine düşük puan verilmesini yarışmanın taraflı olduğunu bağladı.

Jüri mutfak kültüründen yoksun
Yaklaşık 15 yıldır çeşitli dünya mutfaklarında çalıştığını belirten Altay, "Yıllardır biriktirdiğim tecrübe, bir yemeğin kokusunu aldığım an o yemekte kaç gram tuz, kaç gram baharat olduğu bilgisini bana kazandırdı" ifadelerini kullandı. Mesleği gereği yemek lezzetlerini ve yemek hazırlanışlarında profesyonel olduğunu belirten Fırat, "Ben orada jürinin karar vermesinde farklı şeyler düşünüyorum. Gerçekten emeği göz önüne alarak karar vermediler. Farklı bir düşünceyle karar verdiler" dedi. Altay, "Jüri uyesinin böyle bir karar vermesinde iki ihtimal var. Birinci ihtimal jüri taraf tutmuştur. İkinci ihtimal ise jüri mutfak kültüründen yoksundur" şeklinde konuştu.
Yarışmada verilen kararın, emeği değerlendirme amacıyla verilen bir karar olmadığını ifade ederek, jüri üyelerini verilen karardan dolayı kınadı.
Aşçılardünyası

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52