Sağlıklı gıda pazarının yeni yıldızı

İngiliz danışmanlık firması New Nutrition Business'ın direktörü Julian Mellentin, çikolatanın antioksidan açısından zengin hammaddesi olan kakaonun "fonksiyonel ve sağlıklı gıda pazarında büyük bir güç haline" geldiğini söyledi.

Sağlıklı gıda pazarının yeni yıldızı
Gıdavitrini - Julian Mellentin, bilimsel ve teknolojik süreçler, kurumsal stratejiler ve tüketicilerin doğal olarak sağlıklı olduğu beyan edilen gıdalara talebinin artmasının kakao için bir kırılma noktası olduğunu söyledi. Mellentin, İsviçreli çikolata üreticisi Barry Callebaut tarafından yapılan sağlık beyanlarını örnek verdi. Firmanın kakao flavanollerinin sağlıklı kan akışı ile ilişkili olduğu beyanı için Avrupa Gıda Güvenliği Kurumunun (EFSA) onayını beklemekte olduğunu belirtti. Firmanın sunduğu beş destekleyici klinik çalışmayla EFSA'dan olumlu sonuç alacağından emin olduğunu vurguladı.

Ayrıca bugüne kadar yayınlanan 100'den fazla klinik çalışmanın kakao flavanollerinin özellikle kalp ve damar sağlığı ile ilgili önemli yararları olduğunu kanıtladığını söyledi.

21. yüzyılın başlarında birçok ülkede bitter çikolata satışının yıllık %20-25 oranında arttığını belirtti.



Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, Gdo, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hijyen, Mehmet Mehdi Eker, Efsa, Barry Callebaut, Julian Mellentin, Kakao



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52