Red Bull’un babası artık yok!

Bar masasında hayal ettiği enerji içeceğini Red Bull yaptı, 89’unda vefat etti.

Red Bull’un babası artık yok!
Enerji içeceği Red Bull’un mucidi Taylandlı milyarder Çaleo Yuvidhya, 89 yaşında hayatını kaybetti. 5 milyar dolarlık servetiyle ülkesinin en zengin ikinci ismi olan Yuvidhya, 1982 yılında bir barda otururken hayalini kurduğu içecek serüvenini bugün milyar dolarlık bir şirket haline dünüştürdü. 2009 yılında ülkenin en zengin ismi olan Yuvidhya’nın fakir bir aileden geliyordu. Çalışkanlığı ve hırsı sonucu 1970’li yıllarda kendi ilaç fabrikasını kuran Yuvidhya, daha sonra Krathing Daeng (Kırmızı Boğa) adını verdiği enerji içeceğini formüle etti.
Kamyon şoförleri beğendi
Fabrika işçileri ve kamyon şoförleri tarafından oldukça sevilen bu tonik içecek, 1984 yılında Avusturyalı pazarlama dehası Dietrich Mateschitz ile Red Bull adlı şirketi kurdu. Asya’ya seyahati sırasında keşfettiği Red Bull’u tüm dünyada kullanılan bir içecek haline getirmek isteyen Mateschitz, 1987’de Avusturya’da bu ürünün satışına başladı. Bir dönem, dünyanın 70 ülkesinde satılan Red Bull enerji içeceklerinin aşırı kafein maddesi içerdiği gerekçesiyle, bazı ülkelerde yasaklandı.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Red Bull, Çaleo Yuvidhya, Krathing Daeng

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52