Helal kesim konusunda anlaşma sağlandı

Hollanda'da aylardır süren helal kesim tartışmasına son veren hayvancılıktan sorumlu Devlet Bakanı Hans Bleeker, anestezisiz hayvan kesimini yeni şartlara bağladı.

Helal kesim konusunda anlaşma sağlandı

Hollanda'da aylardır süren helal kesim tartışmasına son veren hayvancılıktan sorumlu Devlet Bakanı Hans Bleeker, anestezisiz hayvan kesimini yeni şartlara bağladı. Bleeker, mezbahalar ile İslami ve Yahudi organizasyonlar arasında yapılan görüşmeler sonucu yeni bir anlaşmaya vardıklarını belirtti.

"Ulaştığımız çözümde hem mezbahalardaki şartları iyileştirdik hem de insanların dini hassasiyetlerini hesaba kattık." diyen Bleeker yeni anlaşmada artık öncelikle kasabın, kesilecek olan hayvanın dini usullere göre kesilmeye uygun olup olmadığını değerlendireceğini açıkladı. Anlaşmaya göre kesimi yapılan hayvanın 40 saniye sonra bilincini kaybetmesi gerekiyor.

Müslümanlar adına görüşmeleri sürdüren Raşit Bal, Müslümanların helal kesim hakkının korunmuş olmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Yahudi toplumu adına yapılan açıklamada da ise varılan anlaşma olumlu değerlendirilerek, insanların inanç özgürlüğüne, kültür ve geleneklerine dokunulmadan bir çözüm bulunmuş olunmasının sevinçle karşılandığı kaydedildi.

Bakan Bleeker ayrıca yapılan anlaşmayla Hayvanlar Partisi'nin önermiş olduğu helal kesimin yasaklama teklifine gerek kalmadığını söyledi.
Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52