Fransa alkolden kurtulmaya çalışıyor

Fransa Çalışma Bakanlığı bir genelgeyle işyerlerindeki yemekhanelere şarap yasağı getiriyor. Sebep, ise işçilerin psikolojik olarak kendilerini daha iyi hissetmeleri.

Fransa alkolden kurtulmaya çalışıyor
Fransa'da hükümet tarafından yayınlanan genelgeyle, işverenin istemesi halinde iş yeri yemekhane veya kantinlerinde şarap servisine yasak getirildi.

Çalışma Bakanlığı'nın genelgesi ile artık isteyen işveren, şarap ve bira gibi alkollü içeceklerin yemekhanelerde servis edilmesini yasaklayabilecek.

Çalışma Bakanlığı, işyerlerinin güvenliği ile işçilerin fiziksel ve psikolojik olarak kendilerini daha iyi hissetmeleri için böyle bir karar alındığını bildirdi.

Söz konusu genelgeden önce yürürlükte olan mevzuat, işyerleri yemekhane ve kantinlerinde şarap ve bira gibi içkilerin yemek sırasında makul bir şekilde tüketilmesine izin veriyordu. Eski mevzuatta, sadece alkol derecesi yüksek viski, cin ve votka gibi içkilerin servisi yasaktı. Hastane ve ulaşım sektöründe çalışanların da her türlü koşulda yemekhanelerde alkol tüketmesine izin verilmiyordu.

Fransa'da aşırı alkol tüketimi, yılda yaklaşık 49 bin kişini hayatını kaybetmesine yol açıyor. Fransız yemek kültürünün önemli bir parçası ve ihracat geliri kaynağı olan şarabın ülkedeki tüketimi son yıllarda azalırken, bira tüketimin artığı biliniyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2014, 13:07

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52