Doğu Avrupa pazarı fırsata dönüşebilir

Euromonitor analisti Rusne Naujokaityte, üreticilerin Doğu Avrupa'da az gelişmiş dondurulmuş unlu mamuller pazarını fırsata dönüştürebileceğini söylüyor.

Doğu Avrupa pazarı fırsata dönüşebilir
Euromonitor verilerine göre, Doğu Avrupa'da dondurulmuş unlu mamuller perakende pazarının değerinin 2016 yılına kadar yaklaşık % 28 artarak 80.2 milyon Euro olacağı tahmin ediliyor. Euromonitor analisti Rusne Naujokaityte, BakeryAndSnacks.com'a yaptığı açıklamada "Araştırmalar, Doğu Avrupa'da dondurulmuş unlu mamuller pazarının yatırım yapmaya değer olduğunu gösteriyor, ancak şirketlerin öncelikle farklı faktörleri analiz etmeleri gerekiyor. Ülkelerin ekonomik gelişme düzeyi dondurulmuş unlu mamuller pazarı açısından en önemli faktördür" dedi.

Rusne Naujokaityte, Polonya ve Hırvatistan gibi daha gelişmiş ülkelerde tüketicilerin dondurulmuş unlu mamulleri tanıdığını ve bu ülkelerdeki satış potansiyelinin daha yüksek olduğunu belirtiyor. Dondurulmuş unlu mamuller için yatırım yapmaya en elverişli pazarları şöyle sıralıyor: Slovakya, Bulgaristan ve Romanya, Polonya ve Çek Cumhuriyeti."Bu pazarlarda, yaşam standartları yüksek, perakende kanalları gelişmiş ve kadınların çoğunluğu çalıştığından bu ürünleri evde pişirmek için zamanları yok" diyor..

Ancak, Beyaz Rusya, Macaristan ve Slovenya gibi ekmek tüketiminin düşük olduğu bazı ülkelerde ekmek yerine daha farklı yeni seçenekler tercih edildiğinden potansiyelin yüksek olmayacağını vurguluyor.

Gelişmiş bir perakende zincirleri olmayan daha az gelişmiş Doğu Avrupa ülkelerinde de depolama alanlarının küçüklüğü ve soğutma ekipmanları eksikliği nedeniyle yatırım potansiyelinin olmadığını belirtiyor ve bu ülkelere örnek olarak Rusya, Ukrayna ve Kafkas ülkelerini veriyor.

Gıdahattı

 

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Rusne Naujokaityte, BakeryAndSnacks

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52