Açlık duygusunu bastırıyor

Uzmanlar narın açlık duygusunu bastırdığını açıkladı. Buna göre nar vitamini alan bir kişi almayan kişiye göre yüzde 22 daha az yemek yiyor.

Açlık duygusunu bastırıyor
Bilim insanları narın antioksidan özelliğinin yanında başka bir yararını daha olduğun u açıkladı. Narın açlık duygusunu bastırdığını belirten bilim insanları, düzenli nar tüketen insanların kendisini tok hissettiğini vurguladı.

Yapılan bir araştırmada gönllülere üç hafta düzenli nar vitamini verildi. Üç hafta sonra yapılan değerlendirmede katılımcılar dikkate değer bir oranda kendilerini daha az aç hissettiklerini söyledi.

Yapılan deneyde nar vitamini alan insanların almayanlara göre yüzde 22 daha az yedikleri ortaya çıktı. Edinburg Kraliçe Margaret Üniversitesi uzmanları yemekten önce nar vitamini alan insanların ortalama yüzde 12'si az aç, yüzde 21'i yemeye daha az istekli, yüzde 16'sı tok ve yüzde 15'i ise doymuş hissettiğini söyledi.

Katılımcılar ayrıca 447 gr. makarna yemesine rağmen kontrol grubu 574 gr. yedi. Bu da yüzde 22 dahaq az bir miktara tekabül ediyor. Uzmanlar gelecek araştırmalarda narın neden tok tuttuğunu da araştırmayı planlıyor. Bir teoriye göre nardaki polifenoller insanı tok tutmaya yarıyor.

Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre araştırmayı yürten Dr. Emad Al-Dujaili, "Bizi çalışmamıza göre nar içerikli antioksidanlar serbest radikalleri kırmızı şarap, yeşil çay ve diğer yaygın içilen meyve sularından daha iyi nötralize ediyor" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52