Dikkat, dünya çok ısınıyor!

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’ne konuk olan Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu “Kürel Isınma ve Dünyaya Etkileri” konulu söyleşisinde dünyanın hızla ısındığını belirterek kapıdaki tehlikeye dikkat çekti.

Dikkat, dünya çok ısınıyor!
Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Beylikdüzü ilçe milli eğitim müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Beylikdüzü geçleri çevre söyleşilerimizde buluşuyor’ projesi kapsamındaki ‘Küresel Isınma ve Dünyaya Etkileri’ konulu söyleşi, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu tarafından gerçekleştirildi. Söyleşiye; Başkan Yardımcıları Efrahim Yeşil, Osman Dinç, Belediye birim müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Prof. Dr. Kadıoğlu dinleyicileri uyardı

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, seminerde öğrencilere; iklim değişimlerinin nedenleri, uzmanların küresel iklim değişim senaryoları, küresel iklim değişimlerinin oluşturduğu sonuçlar hakkında bilgiler vererek, küresel ısınma sonucunda Türkiye’yi bekleyen afetleri anlattı. 150 bin yılda 1-2 derece artması gereken sıcaklığın, 150 yılda arttığını ve son 20 yılda 35 derece üzerindeki gün sayısının gittikçe fazlalaştığını belirterek dinleyecileri uyardı. Doğal afetler konusunda özellikle kuraklığa ve toprak kaymasına dikkat çeken Prof. Dr. Kadıoğlu, öğrencilere afet esnasında neler yapılması gerektiğini söyledi.

“Dünyamıza sahip çıkın”

Küresel ısınmayı engellemek adına hepimize önemli görevler düştüğünün altını çizen Prof. Dr. Kadıoğlu, öğrencilere, “Gelecek sizin elinizde. Hepiniz küresel ısınma hakkında bilgilenin, ağaç dikmeye devam edin, enerji tasarrufu yapın, az tüketin, geri döndürün, yeniden kullanın ve dünyamıza sahip çıkın” diyerek bu konuda daha fazla duyarlılık gerektiğini vurguladı. Doğal yaşam dengesinin korunması için sorumluluğun tüm insanoğlunda olduğunu belirten Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Osman Dinç ise, “Doğal yaşamı korumak ve sonraki nesillere temiz bir dünya bırakmak adına hepimize çok iş düşüyor” dedi. Program sonunda Başkan Yardımcısı Dinç tarafından konuşmacı Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu’na çiçek verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52