Nestlé Brezilya’dan karton ambalaj

Nestlé Brezilya’nın Ninho ve MolicoUHT süt ürünlerinde kullanılan Tetra Pak ambalajlarının kapaklarında artık şeker kamışı türevlerinden üretilen “yeşil” polietilen kullanılacak.

Nestlé Brezilya’dan karton ambalaj
Nestlé, Tetra Pak ve Braskem işbirliğinde yenilenebilir hammaddeden yapılmış kapaklı karton ambalaj geçtiğimiz günlerde piyasaya sunuldu.

Nestlé Brezilya, tüketicilerden yoğun ilgi gören iki süt ürününü, Tetra Pak ve Braskem işbirliğinde yenilenebilir kaynaklardan üretilen polietilen (PE) kapakla piyasaya sunuyor. Nestlé’nin Ninho, Ninho levinho, Ninho Düşük Laktozlu ve Molico markalı ürünleri Ağustos ayından itibaren kapakları “yeşil” polietilenden üretilmiş Tetra Brik® Aseptik karton kutu içinde tüketicilere ulaşacak.  

Brezilya’nın en büyük petrokimya şirketi Braskem’in geliştirdiği yeni polietilen, kapak üretimi için polimerizasyona tabi tutulmuş şeker kamışından elde ediliyor. Bu işlem, yenilenebilir bir kaynak olan şeker kamışının karbondioksiti atmosferden emme özelliği sayesinde, sera gazlarının global ölçekte düşürülmesi çalışmalarına katkıda bulunacak.   

Yenilenebilir kaynak kullanımında dönüm noktası

Yeni ürün, gıda ve içecek paketleme sektöründe yüzde 100 yenilenebilir hammaddeden yapılmış polietilen kullanımına yönelik çalışmalarda bir dönüm noktasını oluşturuyor. Nestlé Brezilya; “Yeşil” kapak kullanarak ve ürünlerini tüketicilere yenilenebilir kaynaklardan üretilen “yeşil” kapaklı ambalajlarda sunarak, çevre bilincini teşvik etmeyi amaçlıyor.  

Konu hakkında konuşan Nestlé Brezilya başkanı Ivan Zurita, “Bu, ürünlerimize değer katan yenilikçi bir girişim. Projeye katılımımız Nestlé’nin ‘Paylaşılan Değer Yaratmak” adını verdiğimiz global sosyal sorumluluk platformunun ilkeleriyle tam bir uyum içinde,” dedi. “Bu konsept, şirketin, içinde faaliyet gösterdiği toplum için değer yaratmasının, en az uzun vadeli ticari başarı kadar, başka bir deyişle hissedarlar için değer yaratmak kadar önemli olduğu ilkesine dayanıyor. ‘Paylaşılan Değer Yaratmak’ platformunun uyguladığı modelde Nestlé kurumlar, ticari kuruluşlar, hükümetler, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, Tetra Pak ve Braskem gibi özel şirketlerle, gerek her bir katılımcının kendi projesini hayata geçirmesi, gerekse diğer şirketlerin girişimlerinin desteklenmesi amacıyla ortaklıklar kuruyor.”     

Tetra Pak, sorumlu çevre uygulamaları açısından uzun bir tarihe sahip. Şirket geçtiğimiz günlerde, yalnızca yenilenebilir maddelerden üretilmiş sürdürülebilir karton kutular üretmek, çevresel ayak izini minimuma indirmek ve atıklarını sıfıra düşürmek gibi iddialı nihai amaçları içeren bir çevre programını kamuoyu ile paylaştı. Şu an Brezilya’da üretilen karton kutuların üretildiği kağıdın tamamı, FSC™ (Forest Stewardship Council™ - Orman Koruma Konseyi) sertifikalı, sorumlu ormancılık yönetimi ilkelerine uygun yönetilen ormanlardan üretiliyor.    

Tetra Pak Brezilya Başkanı Paulo Nigro da konu ile ilgili şöyle konuştu: “Yenilenebilir hammaddeden yapılmış polietilen kullanımı, yüzde 100 yenilenebilir ambalaj üretimi hedefimiz doğrultusunda attığımız yeni ve önemli bir adım. Bu, yenilikçilik konusundaki liderliğimizi ve daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir gezegeni hedefleyen ortak amaçlarımızı gerçekleştirmede müşterilerimize ve topluma destek sağlama konusundaki kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyuyor.” 

Braskem Başkanı Carlos Fadigas ise şu görüşleri aktardı: “Sektöründe dünya lideri olan şirketlerle ortak bir girişimi gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Dünyanın en büyük biyo-polimer üreticisi olan Braskem sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalarda yer alma ilkesine sıkı sıkıya bağlıdır.”     

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52