Yerken çok güzel ama ya üretirken!

Kent ile adı özdeşleşen Adana Kebabını hazırlayan ustalar 40 dereceye varan hava sıcaklıklarında ocak başında olmaktan dert yanıyor.

Yerken çok güzel ama ya üretirken!

Bol acısıyla öne çıkan, dört mevsim tüketilen Adana Kebabı yöre halkının yanı sıra şehre dışarıdan gelenlerden de yoğun ilgi görüyor. Özellikle sıcak havalarda acılı yiyeceklerin vücuda iyi geldiği inancı da Adana kebabına olan ilgiyi artırıyor. Bu ilgiden gayet memnun kebapçılara göre tek sorun sıcak havada ocak başında olmak.

Kebap lokantası sahibi Halil Arık yaptığı açıklamada, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin Adana Kebabını tatmadan şehirden ayrılmadıklarını, kendilerinin de uzun yıllardır kebabı en iyi şekilde sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Kebabın özellikle acılı tüketildiğine değinen Arık, "Acısı yetmiyor yanında biber ve acılı şalgam da tüketiliyor. Acı hem lezzetli hem sağlıklı olduğu için çok seviliyor" dedi.
Arık, Adana Kebabının lezzetiyle damakları "şenlendirdiğini" ancak hazırlayan ustaları yaz aylarında zorladığını belirterek, "Sıcak havada ocak başında olmak çok zor. Dışarıda 40 dereceyi bulan sıcaklık, ocak başında daha da iki katına çıkıyor. Kebap yiyeni ayrı, pişireni ayrı yakıyor" dedi.
Kebap ustası Turan Arık ise, müşterilerine tescilli Adana Kebabının lezzetini sunmak için uğraştığını ancak hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı kentte mangal başında çalışmanın çok zor olduğunu söyledi.

Mangal ateşiyle birleşen sıcak havanın, kendilerini mağdur ettiğini ve zor durumda bıraktığını dile getiren Arık, gün içinde bol bol su ve ayran tüketip, sık sık mola verdiklerini anlattı.
Turan Arık "Bir taraftan havanın sıcaklığı, diğer taraftan ocağın sıcaklığı bizi kavuruyor. Ancak, Adana Kebabını müşterilere en iyi şekilde sunmak için sıcağa aldırış etmiyoruz. Kebabın lezzetli olması için sıcağa katlanmak gerekiyor" diye konuştu.

Müşterilerden Askeri Dağlı da, Adana Kebabını her mevsim severek tükettiğini kaydederek, "Adana denilince akla kebabı gelir, bizim için vazgeçilmezdir. Şehir dışından da misafirlerimiz geldiğinde Adana Kebabı ikram ediyoruz. Adana Kebabının en büyük özelliği bol acılı yenmesidir. Yazın da acılı kebap yiyorum. Acılı kebap sıcaklarda bana daha iyi geliyor" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52