Kelime oyunuyla GDO savunması

Gıda Bakanı Eker, GDO'lu üretim konusunda iddiaların bilgiye değil, malumata dayalı olduğunu iddia etti!

Kelime oyunuyla GDO savunması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, GDO'lu ürün konusunda yapılan eleştirilerin 'bilgi' değil 'malumata' dayandığını belirtti. Bakan'ın bu açıklaması gıda çevrelerince 'kelime oyunu' olarak yorumlandı. Bakan Eker, "Türkiye'de hiçbir şekilde genetiği değiştirilmiş organizma üretimi yapılmıyor ve bu konuda denetleniyor." iddiasında da bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, GDO'lu ürün konusunda yapılan eleştirilerin 'bilgi' değil 'malumata' dayandığını belirterek, "Türkiye'de hiçbir şekilde genetiği değiştirilmiş organizma üretimi yapılmıyor ve bu konuda denetleniyor. Türkiye'de GDO'lu üretim yasak." dedi.

Piyasa Gözetimi, Denetimi ve Ürün Güvenliği Değerlendirme Kurulu toplantısının açılışında kendisine bu konuda yöneltilen soruyu cevaplayan Bakan Eker, bisküvi ve çikolatalarda başlatılan Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) denetimlerine ilişkin, GDO konusunun Türkiye'de 'bilgi değil enformatik kirliliğin olduğu' sahalardan birisi olduğunu kaydederek, "Bu bilgi değil malumat. İnsanlar bir yerde duydukları malumatı bilgi zannediyor." ifadesini kullandı.

Bugüne kadar gıda amaçlı insan tüketimi için ithalatına izin verilmiş hiçbir GDO'lu madde olmadığını vurgulayan Bakan Eker, denetimlerinde piyasada bulunan üretilen ürünler ve bir şekilde ithal edilmiş olan ürünlerin amacını dışında kullanılmış olmaları ihtimaline dair denetleme de yaptıklarını aktardı. Eker, şöyle devam etti:

"Firma ya da tüketicileri mağdur etmeyecek bir iş yapıyoruz. Laboratuvarlardan ilk aldığımız sonuçlarla karar vermiyoruz. Dünyanın en gelişmiş laboratuvarlarından birini Ankara'da kurduk. Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı'nda her türlü denetimi yapıyoruz GDO, vitamin, içerik vs.. Bu laboratuvarda herşey yapılabiliyor. Bütün bu süreç tamamlandığında itirazları da dikkate aldıktan sonra eğer bir yanlışlık varsa kamuoyuyla paylaşmak bizim çalışmamız Sadece bisküvi ve çikolata değil bütün ürünlerle ilgili denetimi yapıyoruz ve kamuoyu ile paylaşıyoruz. Geri adım veya başka bir uygulama söz konusu değil."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52