Hakkari Üniversitesi'ne modern sera

Hakkari Üniversitesi bünyesinde ve DAKA tarafından finanse edilen 'Hakkari Modern Seracılıkla Tanışıyor' projesi, düzenlenen açılış töreniyle faaliyete girdi.

Hakkari Üniversitesi'ne modern sera

Hakkari Üniversitesi bünyesinde ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından finanse edilen 'Hakkari Modern Seracılıkla Tanışıyor' projesi, düzenlenen açılış töreniyle faaliyete girdi.

Hakkari Üniversitesi Hakkari Meslek Yüksek Okulu bahçesinde yapılan modern seracılık açılışına, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Rektör Yrd. Prof. Dr. Battal Arslan, Hakkari İş Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Biçer, bazı kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Seranın açılışını, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli ve Rektör Yrd. Prof. Dr. Battal Arslan yaptı. Hakkari Üniversitesi'nin DAKA projesi kapsamında yaptığı "Hakkari Modern Seracılıkla Tanışıyor" projesiyle Hakkari Meslek Yüksek Okulu bahçesinde 50 metrekare üzerinde yapılan modern seracılıkta biber, domates ve salatalık üretimi aşamaları internet üzerinde yapılıyor.

Daha sonra Hakkari Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda, seracılıkla ilgilenen Öğretim Görevlisi Adem Yılmaz bir sunum yaptı. Yılmaz, seranın amacını, Hakkari'nin olumsuz sert ve karasal iklimine rağmen uzun güneşleme süresini avantaja çevirip, şehir dışında alınan meyve ve sebzelerin yetişmesini mümkün kılmak ve ortaya çıkan iş sahası sayesinde genç nüfusun şehir dışına güç etme zorunluluğunu ortadan kaldırmak şeklinde açıkladı. Yılmaz, "Elde edilen bilgiler bir çalışmada toplanmış olup, bu çalışma büyük çaplı sera yatırımları için çok önemli bir yol haritası niteliğinde. Bundan elde edilen sonuçla Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde daha büyük bir sera yapılması planlanıyor." diye ifade etti. Açılış töreninde, daha sonra katılan davetlilere çeşitli ikramlar sunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52