Kivinin üretici fiyatı açıklandı

Ordu Kivi Üreticileri Birliği, kivinin kilogramını meyve ağırlığına göre 50 kuruş ile 1 lira 70 kuruş arasındaki fiyatlarla satacak.

Kivinin üretici fiyatı açıklandı
Ordu Kivi Üreticileri Birliği, kivinin kilogramını meyve ağırlığına göre 50 kuruş ile 1 lira 70 kuruş arasındaki fiyatlarla satacak.

Birlik Başkanı Yusuf Uzunlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksek rakımlı bölgelerde kasım ayının ilk haftasında kivi hasadına başlanabileceğini belirtti.

Bu sezon Ordu'da yaklaşık 7 bin ton kivi rekoltesinin beklendiğini ifade eden Uzunlar, "Geçen seneye göre hem kivi rekoltemizde artış var hem de fiyatında" dedi.

Uzunlar, bu yılki kivi fiyatını 3 ayrı sınıfta belirlediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Bölgemizde fındıktan sonra önemli bir gelir kaynağı sağlayan kivinin yıldan yıla üretimi yaygınlaşıyor. Bu sezon da hasadına çok kısa bir süre kalan kivi yeterli olgunluğa ve şeker oranına ulaştı. Kasım ayının ilk haftası itibarıyla bazı bölgelerimizde kivinin hasadına başlanabilir. Biz de bu doğrultuda kivi fiyatlarını 3 ayrı sınıfta belirleme kararı verdik. Buna göre 80 gram ve üzeri kivinin kilogramı 1 lira 70 kuruştan, 60 ile 80 gram arası kivinin kilogramı 1 lira 10 kuruştan, 40 ile 60 gram arası kivinin kilogramı da 50 kuruştan satılacak."

Üreticilerden kiviyi gramlarına dikkat ederek hasat sırasında ayrı ayrı toplamaya özen göstermelerini isteyen Uzunlar, "Ayrıca hiç kimse gelişigüzel kivi toplamasın. Kivi çok hassas bir meyve türü. Bu nedenle üreticilerimiz kivilerini satarken sorun yaşamak istemiyorsa bunlara dikkat etsin" ifadelerini kullandı.

Uzunlar, kivi kilogram fiyatında geçen seneye göre 10 ile 30 kuruş arasında artış olduğunu kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52