Ankara tarımına 22 milyonluk yatırım

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi kapsamında, Ankara’da 2 tanesi kooperatiflere ait olmak üzere 34 proje, Ekonomik Yatırımlar Projesi çerçevesinde hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandı.

Ankara tarımına 22 milyonluk yatırım
Destekleme kapsamında Ankara Tarımına 21 milyon 422 bin 807 liralık yatırım yapılırken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 8 milyon 820 bin 33 lira hibe verilecek. Hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanan proje sahipleri ile Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde, İl Müdürü Muhsin Temel ve Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan’ın da katıldığı bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, toplantıda yaptığı konuşmada, 2006-2011 yılları arasında Ankara’da yaklaşık 25 milyon lira civarında bir yatırım için 59 projeye 11 milyon 800 bin lira destek verildiğini belirterek, 2012 yılında İl Müdürlüğüne yapılan 40 başvurunun 34 tanesini onaylayarak bakanlığa teklif sunduklarını söyledi.


Temel, daha önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katıldığı tarım sektörleri toplantısında Bakan Eker’in de belirttiği gibi Ankara’nın bu projeden yeteri kadar yararlanamadığını ve bakanlığa teklif edilen 34 projenin de kabul edildiğini dile getirerek, neredeyse 7 yıla eşdeğer bir desteğin bu yıl alınacağını söyledi. Bu projelerin 2013 yılı içerisinde tamamlanması gerektiğini vurgulayan Temel, bu yılın sonunda bu tesislerin hepsini birden açmak istediklerini ifade etti. Bakanlığın diğer desteklerinde olduğu gibi bu desteklerde de Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak üreticilerin desteklemelerden tam manasıyla faydalanmasını istediklerini de ifade eden Temel, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun desteklemelerinden de Ankaralıların faydalanmalarını istedi.

Vali Alaaddin Yüksel’in katkılarıyla Ankara Kalkınma Ajansı’nın da kırsal kalkınma projelerine destek vereceğini hatırlatan Temel, atılım yapmak için bu önemli fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
iha.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52