Kokoreçi "kılıfına" uydurdu

Kuzu bağırsağını sosis kılıfı haline getiren kokoreç üreticisi firma, Almanya, İtalya, Hollanda ve Polonya'ya ihracat yapmaya başladı.

Kokoreçi
Binka Bağırsak Ltd. Şti. Müdürü Abdurrezzak Kayalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB ülkelerinde yaşayan Türklerin yoğun talebine rağmen yasaklar nedeniyle buraya kokoreç gönderemediklerini söyledi.

Kullandıkları kuzu bağırsaklarını kokoreç yerine sosis kılıfı şeklinde işleyerek Avrupa pazarına sunmaya başladıklarını dile getiren Kayalı, "Sosis kılıfı yapmak için tuzlanmış veya dondurulmuş kuzu bağırsaklarını önce 12 saat soğuk suda bekletip yumuşatıyoruz. Daha sonra, el işçiliğiyle bağırsağın üzerindeki ileum tabakası bağırsaktan ayırıyoruz. Günde 100 bin metreye yakın bağırsağı bu şekilde sosis kılıfı haline getirerek Almanya, İtalya, Hollanda ve Polonya'ya gönderiyoruz" dedi.

Aylık 80 bin kuzu bağırsağını işleyerek 350 bin avro kazandıklarını belirten Kayalı, firmanın hedefinin ise her ay 1 milyon avroluk ihracat olduğunu söyledi.
aa.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52