Türk Kızılayı "üç beyaz"a savaş açtı

Türk Kızılayı yardım paketlerinde üç beyaza karşı adeta savaş açtı. Kurum, un, şeker ve tuzun kullanımının azaltılması yönünde çalışma başlattı.

Türk Kızılayı
Türk Kızılayı Batı Karadeniz Lojistik ve Afet Yönetim Merkezi, yardım amacıyla dağıtılan yemeklerde kaya tuzu kullanılması ve un ile şeker tüketiminin mümkün olduğunca azaltılması için çalışma başlattı.

Türk Kızılayı Batı Karadeniz Lojistik ve Afet Yönetim Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, personel yemekhanesinde üç beyaza ve obeziteye savaş açtıklarını anlatarak, böylece afetlerde verdikleri hizmetin tatbikatını da gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Üç beyaz" olarak bilinen tuz, un ve şekeri en az miktarda ve doğal olanlarını kullanmaya çalıştıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
"Rafine tuz yerine kaya tuzu, deniz tuzu kullanıyoruz. Unu katışıksız kepekli undan kullanıyoruz. Şekeri de kullanabildiğimiz en az miktarda kullanmaya özen gösteriyoruz. Sıvı yağ olarak ise sadece sızma zeytinyağı kullanıyoruz. Bu şekilde hem olası afetlerde vatandaşlarımıza 'sağlıklı yemek hizmetini nasıl verebiliriz' diye tatbikatını yapıyoruz hem de bünyemizde sağlıklı beslenmeye destek vermeye çalışıyoruz."

Yılmaz, sağlıklı beslenme uygulamasını 4-5 yıldır yaptıklarını dile getirerek, ilk aylarda uygulamada birtakım zorluklar yaşadıklarını belirtti.

Uygulamayı şikayet edenler ve bunu beğenmeyenlerin olduğunu vurgulayan Yılmaz, söz konusu kişilerin de zamanla bunun doğruluğunu anladıklarını kaydetti.
dunya.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52