Haziran sonundaki toplantısında Ortak Tarım Politikaları üzerinde anlaşmaya varıldığını açıklayan Avrupa Komisyonu son kararında şeker kotalarının 2017 yılında, piyasa döneminin bittiği 30 Eylül tarihinde sona erdirileceğini belirtti. Komisyon yaptığı açıklamada bu karar yolu ile AB gıda ve içecek üreticilerini yerel ve küresel pazarda daha iyi rekabet edecek bir konuma geleceğini ileri sürdü.
Mevcut sistemde AB ihracatı Dünya Ticaret Örgütü kuralları uyarınca kotalarla sınırlandırılmış durumda. AB yerel pazarında bol ve uygun fiyatlı şeker bulunabilmesinin ara ve son tüketiciye de fayda sağlayacağını belirten Komisyon, çiftçi güvenliğinin sağlanması için şeker fabrikaları ve pancar üreticileri arasındaki anlaşmalarda geçerli olan standart koşulların korunacağı, ayrıca beyaz şeker depolama yardımının kotaların kalkmasından sonra da süreceği bilgisini verdi.
ABnin şeker kullanan gıda ve içecek üreticilerinin temsilcisi konumunda olan CIUS de bu karar karşısındaki memnuniyetini vurguladı. Şeker kotalarının kalkması ile tedarik zincirinin daha pazar odaklı bir çerçevede faaliyet göstereceğini açıklayan CIUS başkanı Robert Guichard kararı, ekonomik büyüme için bir ön şart olan tedarik güvenliğinin sağlanması yolunda önemli bir adım olarak nitelendirdi.
AB şeker kotası 2017'de sona erecek
Avrupa Komisyonu son kararında şeker kotalarının 2017 yılında, piyasa döneminin bittiği 30 Eylül tarihinde sona erdirileceğini belirtti.
YORUM EKLE
1
Bilgili şeflerin başvurusu başladı
2
Arı poleninin mucize etkileri
3
Ramazan fırsatçıları deşifre edilecek
4
Yumurta üreticisi "pes etmek" üzere!
5
İlaçta "helal" talebi var
6
Zemzem suyunun inanılmaz özellikleri
7
Türkiye'nin muz üretimi kendine yetmiyor
8
Ramazan fırsatçılarına göz açtırmayacak
9
Narenciye ihracatı azaldı
10
İftar sofrasının enflasyonu yüzde 32!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
05:35
GÜNEŞ
06:59
ÖĞLE
12:57
İKİNDİ
16:10
AKŞAM
18:45
YATSI
20:04