Real’den yeni yatırım sinyali

Real Hipermarketler Türkiye Genel Müdürü Oliver Langlet, Türkiye’nin güçlü ekonomisine paralel olarak daha güçlü adımlar atacaklarını söyledi.

Real’den yeni yatırım sinyali
Türkiye’nin genç nüfus yapısıyla yabancı markalar için umut verdiğini dile getiren Real Hipermarketler Türkiye Genel Müdürü Oliver Langlet, “Real Hipermarketleri’ni satma planımız yok. Türkiye’de perakende sektöründe daha çok güçleneceğiz. Mağaza konseptlerinde değişiklikler yapabiliriz. Böylesine umut verici bir pazardan çıkmamız söz konusu değil” diye konuştu.
600 bin kişi çalışıyor

Türkiye’nin nüfus artış hızını değerlendiren Oliver Langlet, şunları söyledi: “Grup içinde Türkiye’nin yeri çok önemli. Sürekli gelişen, genç ve dinamik bir pazar karşımızda duruyor. Bu pazar önümüzdeki 5 yılda hızlı bir büyüme yakalayacak. Bunun en önemli sebebi de nüfus artışı. Türkiye ciddi büyüme rakamları yakalayacak. Böylesine önemli bir pazar da güçlenip büyümeyi hedefliyoruz. Organize perakende sektörü 2011’de ciroda yüzde 9 artış yakaladı. Sektördeki istihdam rakamı 600 bini geçti.”
Rekabet hızla artıyor
Real Hipermarketleri’nin bugün 12 mağazası ile hizmet verdiğini anlatan Oliver Langlet, şu değerlendirmeyi yaptı: “İstanbul’da 6 mağazamız bulunuyor. Ankara’da Bilkent ve Etlik mağazalarıyla hizmet veriyoruz. İzmit, Adana, Konya ve Antalya’da da önemli bir müşteri potansiyelimiz var. 50 bin çeşit gıda ve gıda dışı ürünü bir çatı altına topladık. Sektörde rekabet artıyor biz de güçleneceğiz. 600 temel ihtiyaç maddesinde fiyat avantajı sunuyoruz. Türkiye, son dönemde enflasyonla mücadelede de büyük mesafe kat etti.”
Balık satışında öne çıkıyoruz
Taze balık satışında Real Marketleri’nin öne çıkmaya başladığını belirten Real Hipermarketler Türkiye Genel Müdürü Oliver Langlet, “Marketlerimizde balık festivalleri düzenleyerek levrek, çupra, hamsi ve bunun gibi birçok kültür ve deniz balığını 3-9 TL fiyat aralığıyla satışa sunduk. Balık reyonunda da gerek fiyat, kalite gerekse de çeşitlilik yönünden ilk tercih edilen satış noktası olmayı hedefliyoruz. Yasadışı avlanmayı durdurmak için hayata geçirilen projelere destek veriyoruz.”

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Perakende

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52