Perakendeci birleşirse tüketici kazanacak

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Selamet Aygün, ülkedeki perakende sektöründe faaliyet gösteren firmaların değişimi yakalamaları gerektiğini ifade etti.

Perakendeci birleşirse tüketici kazanacak
Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Aygün, ülkedeki perakende sektöründe faaliyet gösteren firmaların değişimi yakalamaları gerektiğini ifade etti. Aygün, değişimi yakalayamayan firmaların ayakta kalamayacağını dile getirerek, "Artık sektörde firmalar ortaklık kültürüne geçmeli. Bunun için adım atmalı. Ortaklıkla birlikte üreticiden temin edilecek ürünler daha ucuza satışı yapılacak. Böyle olursa hem üretici, hem tüketici hem de perakendeci ile tedarikçiler kendilerine fayda sağlar." dedi.
Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı değerlendirmede perakendeciler sektöründe bir dönüşüm başlatmak zorunda olduklarına vurgu yapan Federasyon Başkanı Selamet Aygün, "1990 yıllarda Türkiye'ye gelen uluslararası firmaların beraberinde getirdikleri yenilikler ve katkıları da dikkate alarak, geleneksel firmalarımız organize perakendeciliğe adım atmıştı. Bu firmalar büyüdü. Aile şirketleri ve küçük orta ölçekli firmalar daha da büyüdü. Ama bu yapısal oluşumu ile büyümeleri artık zor. Yeniden ikinci bir dönüşüm başlatmaları gerekir. Bunun için neler yapılabileceği 17-18 Nisan'da Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak toplantı ile perakendeciler kamuoyu ile paylaşacak." açıklamasında bulundu.
Selamet Aygün, yapılacak çalışmaların en başında ortak satın alma birlikteliklerin oluşması gerektiğini aktararak, şu bilgileri verdi: "Sektördeki firmalarımız bir araya gelerek tedarikçi firmadan aldıkları ürünleri bir sepette toplayabilirler, bunu bir an önce de organize etmeleri gerekir. 3 -5'li şirketler bir araya gelip büyük ekonomi oluşturabilir. Ortaklık kültürünü artık konuşmamız gerekir. Yerel marketlerde, yerel zincirlerde önce kendi bünyelerinde ve zihinlerinde ortaklık kültürünü oluşturarak daha büyük ölçekli ekonomik güç oluşturabilirler. Onun gücünden de faydalanan firmalarımız geleceklerini daha ileriye sevk eder."
"Ortaklık oluşumu, birliktelik tüketici, üretici ve perakendeci kazanacak" diyen Aygün, "Bir ürünü uygun olarak tedarik edince perakendeci çok ve ucuza ürün satacak. Burada tüketici faydalanacak. Üretici de toplu ürün satışı yaparak faydalanacak." dedi.
YEREL VE ÇOK SAYIDA FİRMA, ÜRETİCİNİN EMNİYET SİBOBU OLUR
Selamet Aygün, yerel ve çok sayıda firmanın güçlenmesiyle üreticinin de rahat nefes alacağına dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: "Perakende sektörü üç beş firmanın inisiyatifinde kalırsa o zaman belli ürünleri üreten firmalar hayatta kalacak. Bu raflara giremeyen firmalar da zorlanacak ve ayakta kalamaz, üretemez. Türkiye'deki perakendeci 16 derneğe üye 340 şirket var. Bunların 3 bin 450 perakende satış noktası var. Bu çoklu sistem. Bu devam ettirilirse her birinin satın aldığı ürünler, raflarına koyduğu ürünler üretici firmaların emniyet sibobu olacaktır." 
haberler.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52