O yasayı tozlu raflardan indirin!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Perakende Yasası'nın "tozlu raflardan indirilmesi gerektiğini" kaydetti.

O yasayı tozlu raflardan indirin!
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Perakende Yasası'nın ''tozlu raflardan indirilmesi gerektiğini'' kaydetti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, yan yana açılan alışveriş merkezlerinin (AVM) çevredeki esnaf ve sanatkara, cadde mağazalarına zarar verdiğini ifade etti.

Perakende Yasası'nın esnaf ve sanatkarın olmazsa olmazı olduğunu savunan Palandöken, ''Artık esnafımızın bundan sonra kaybedecek yılları yoktur. Gümrük Birliği sürecinden bu tarafa kaybedilen koca 17 yıl var. Artık boşa zaman geçirmek istemiyoruz. Perakende Yasası tozlu raflardan aşağı indirilmeli'' değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
''Sayıları 310'a ve 9 milyon metrekare kiralanabilir alana ulaşan AVM'ler esnaf ve sanatkarın yanı sıra artık birbirlerini de tehdit eder boyuta geldi. Aynı bölgede aynı konseptte açılmaları kendilerine de zarar vermeye başladı. AVM'ler kapanışta artık birbirlerini takip ediyor. En ünlü AVM yok oldu. Eğer Perakende Piyasası'nı düzenleyen yasanın çıkarılması gecikirse kuralsız büyüyen AVM'ler zarar görmeye devam edecek, sonuç olarak milli servet heba olacaktır. AVM sayısı, 2012 yılında açılan 21 yeni AVM ile 310'a ulaştı. Sektörün 2013 yılında büyüme öngörüsüne göre 25 artışla 335'e ulaşması bekleniyor. İllere göre bakıldığında yüzde 60'ı İstanbul ve Ankara'da yoğunlaşıyor.''

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52