DKAF, 2007 yılında yayınladığı bir raporda, eti farklı kanser türleri için risk faktörü olarak ortaya koymuştu. 2007’deki raporda analiz edilen 14 araştırmaya eklenen 10 yeni araştırmanın bulgularının, gerek kırmızı et gerekse salam, sosis gibi işlenmiş etlerin bağırsak kanseri riskini artırdığını teyit ettiği kaydedildi.
Raporda, insanlara kırmızı et tüketimini haftada 500 gramla (pişmiş ağırlık) sınırlamaları gerektiği, bu miktarın 5-6 orta porsiyona eşit olduğu belirtilirken, işlenmiş et ürünlerinden ise kaçınmaları çağrısında bulunuldu.
850 sayfalık raporda, insanlar daha az yerler ve lifli gıdaları daha çok tüketirlerse, daha az alkol alır, sağlıklı bir kiloya sahip olur ve aktivitelerini korurlarsa, sadece İngiltere’de yılda 17 bin vakanın önlenebileceği belirtildi. Prof. Alan Jackson “Kırmızı ve işlenmiş et bağırsak kanseri riskini artırır ve bu riski azaltmak isteyenler yedikleri et miktarını düşürmelidirler” dedi.
Yarım kilodan fazla kırmızı et riskli
Dünya Kanser Araştırma Fonu (DKAF), insanlara kırmızı ve işlenmiş et tüketimini kısıtlamaları konusunda yeni bir uyarıda bulundu.

YORUM EKLE
1
Pestil ve kömeye kadın eli değdi
2
Köfteci Ramiz Bakü yolcusu
3
İş yoğunluğu bel ağrısı habercisi
4
Ülker, Migros'un Şok'una talip oldu
5
Turizmde 'çok hassas bölge' daraltıldı
6
Türkiye 25’e başvuru kriterleri belirlendi
7
Ülker Golf’ten Woopie sandviç dondurma
8
Yonca Gıda, Mengen’e damgasını vurdu
9
Tetra Pak süte ömür kattı
10
Finansbank'a iki yeni GMY
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER