Çocuklar okul kantinlerinde en çok çikolata, gofret, bisküvi, gazlı içecekler, hamburger ve patates kızartması gibi ürünleri tüketerek besleniyor.
Ancak bu tür gıdaları çok tüketmek çocuk sağlığı için büyük tehlike oluşturuyor. Alerji uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, bu yiyeceklerin hiçbir sağlık sorunu olmayan bir çocukta dahi sessiz reflü ve astıma yol açabileceğini belirtiyor. Prof. Dr. Yonca Tabak, Eğer bir üst solunum yolu enfeksiyonuna ses kısıklığı, bulantı, diş gıcırdatma, ağız kokusu, geğirme ve hıçkırık eşlik ediyorsa altta yatan neden olarak reflü hastalığı olabileceği düşünülmelidir. diyor.
Reflü ve astımın birbirini tetiklediğini belirten Tabak; Altta yatan alerji veya astım bronşit gibi hastalığı olmayan bir çocukta dahi kötü beslenme reflüye yol açarak astım yapabilmektedir. diyerek aileleri uyarıyor. Tabak, sağlıklı beslenme alışkanlığının ailece uygulanması gerektiğini belirterek, bu tür gıdaların mutfaklardan ve kantinlerden kaldırılmasını öneriyor. Ailelere, sağlıklı gıdalardan oluşan beslenme çantası yapmalarını öneriyor.
zaman.com.tr
Kantindeki yiyecekler astıma davetiye çıkarıyor
Çocuklar okul kantinlerinde en çok çikolata, gofret, bisküvi, gazlı içecekler, hamburger ve patates kızartması gibi ürünleri tüketerek besleniyor.
- Sağlık
- 16 Kasım 2013 Cumartesi 08:36
1
İhracatçı, Irak ile tekrar kanatlandı
2
Suriye'ye naranciye ihracatı yüzde 905 arttı
3
Tarıma 17 milyar lira yatırılacak
4
Mersin portakalı su oldu aktı!
5
Türk fındığı bu ülkeyi rahatsız etti!
6
Bilinçsiz tüketim böbrekleri vuruyor!
7
Pet şişe cankurtaran simidine dönüştü
8
Türkiye yumurtada çok hızlı gidiyor
9
Türkiye'de en az lokantacılar kazanıyormuş!
10
Hurma ve incirde 'böcek' iddiası
12345
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
- Adana
- Adıyaman
- Afyon
- Ağrı
- Aksaray
- Amasya
- Ankara
- Antalya
- Ardahan
- Artvin
- Aydın
- Balıkesir
- Bartın
- Batman
- Bayburt
- Bilecik
- Bingöl
- Bitlis
- Bolu
- Burdur
- Bursa
- Çanakkale
- Çankırı
- Çorum
- Denizli
- Diyarbakır
- Düzce
- Edirne
- Elazığ
- Erzincan
- Erzurum
- Eskişehir
- Gaziantep
- Giresun
- Gümüşhane
- Hakkari
- Hatay
- Iğdır
- Isparta
- İstanbul
- İzmir
- Kahramanmaraş
- Karabük
- Karaman
- Kars
- Kastamonu
- Kayseri
- Kırıkkale
- Kırklareli
- Kırşehir
- Kilis
- Kocaeli
- Konya
- Kütahya
- Malatya
- Manisa
- Mardin
- Mersin
- Muğla
- Muş
- Nevşehir
- Niğde
- Ordu
- Osmaniye
- Rize
- Sakarya
- Samsun
- Siirt
- Sinop
- Sivas
- Şanlıurfa
- Şırnak
- Tekirdağ
- Tokat
- Trabzon
- Tunceli
- Uşak
- Van
- Yalova
- Yozgat
- Zonguldak

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER