Pizza Pizza’da kurum içi eğitimler hızlandı

Türkiye’nin pizzalarında kullandığı eti kendi üretim tesisinde üreten tek pizza markası olan Pizza Pizza, dünya markası olma yolunda kurum içi eğitimlerine hız verdi.

Pizza Pizza’da kurum içi eğitimler hızlandı
Pizza Pizza çalışanlarının liderlik ve iletişim becerilerinin yanı sıra ekip iletişimi ve kişisel gelişim gibi konularına da odaklanan firma, İzmir’de başladığı eğitimlerine İstanbul ve Anadolu’da da devam edecek. Öncelikle restoran müdürleri, operasyon ekibi ve franchisee’lara verilen eğitimlerde amaç; yönünü daha fazla dünyaya çevirip, tüm birimlerinde kalite, lezzet ve tazelik unsurlarının bir bütün olarak algılanmasıyla yüzde 100 müşteri memnuniyeti.

Dünya pizza endüstrisine yön veren Amerika’da 61 bin tane pizza dükkânı 365 gün hizmet veriyor. Her saniyede 350 dilim pizza yenen Amerika’da halkın yüzde 91’i pizza tüketiyor. Hız, tazelik ve kalite ile birlikte anılan pizza endüstrisi, Türkiye’de de aynı oranda gelişiyor. Ülkemiz pizza endüstrisine yön veren Pizza Pizza, 2011 yılı ile birlikte atağa geçti. Dünya markası olma yolunda ilerleyen firma, tüm çalışanlarında ortak bir vizyoner bakış açısı oluşturulması, ürünlerinde kalite ve lezzet standardının geliştirilmesi için kurum içi eğitimlerine hız verdi. Pizza Pizza çalışanlarının liderlik ve iletişim becerilerinin yanı sıra ekip iletişimi ve kişisel gelişim gibi konularına da odaklanan firma, İzmir’de başladığı eğitimlerine İstanbul ve Anadolu’da da devam edecek. Kaliteli hizmet ve kaliteli ürünleri pizzaseverler ile buluşturan Pizza Pizza, bu eğitimlerle yerellikten çıkarak globalliğe doğru hızla ilerliyor.

Günümüzde Pizza Pizza gibi geniş bir coğrafyaya yayılan büyük restoran zincirleri için farklı noktalarda bulunan lokasyonların “aynı dili” konuşması hayati önem taşıyor. Şubelerin lezzette aynı seviyeyi koruması ya da servis kalitesi akla gelen ilk öncelikler oluyor. Çalışan eğitimini geliştiren Pizza Pizza, ülkenin her tarafına yayılmış tüm şubelerinde bu standardı korumak için atılıma geçti. Firmanın temel rekabetçi gücünü oluşturan kalite, lezzet ve yüzde 100 müşteri memnuniyeti kurum içi eğitimlerle güvence altına alınıyor. Pizzaseverlerin tercihlerinde özellikle son 2 yıldır pizza hamuru, sosu, peyniri ve diğer malzemeler anlamında değişiklik olduğunu belirten Pizza Tüketicileri Raporu (ABD)’na göre, öncelikle pizzaları kategorize ederek, ürün ve hizmet anlamında firmaların kendilerini sürekli geliştirmeleri gerekiyor. Bu anlamda tüketicinin beklentilerini hem lezzet ve kalite, hem de hizmet anlamında karşılamayı hedefleyen Pizza Pizza’da eğitim seferberliği başladı.

Türkiye pizza endüstrisi gelişiyor

32 milyar dolar pizza endüstrisi olan Amerika’da her yıl 3 milyar pizza satıldığına dikkat çeken Türker, “Popüler bir yemek olan pizzanın ülkemizdeki en büyük temsilcilerinden biri olarak, yönümüzü daha fazla dünyaya çevirip, tüm birimlerimizde kalite, lezzet ve tazelik unsurlarının bir bütün olarak algılanması ve uygulanması için eğitim seferberliği başlattık ve bu doğrultuda hızla yol alıyoruz” dedi. Yılda ortalama yüzde 20 büyüyen ülkemiz pizza pazarının bugünkü hacminin 300 milyon dolara ulaştığını belirten Türker, “Türkiye’de yılda yaklaşık 8 milyon kişi pizza siparişi veriyor. Gelecek 2 yıl içinde pazarın iki katına çıkmasını bekliyoruz. Giderek büyüyen sektörümüzde pazarı, tüketicinin beklentileri ve talepleri ile yönetiyoruz. Biz de insan kaynağımızı da bu talebe yanıt verecek şekilde geliştiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Lezzetin şifresi: Kaliteli malzeme ve yüzde 100 müşteri memnuniyeti

Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga Türker, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Biz Pizza Pizza olarak kaliteyi sadece üretim sırasında önem verilen bir kavram olarak görmüyoruz. Türkiye’de pizzalarında kullandığı eti kendi üretim tesisinde üreten tek pizza markası olan Pizza Pizza, taze ve lezzetli ürünler politikasından asla ödün vermemektedir. Bu nedenle kaliteyi hammadde, ürünler ve insan kaynağı politikamızda da uyguluyoruz” dedi. Lezzetli pizzanın kaliteli malzemelerden ve operasyonal kusursuzluktan geçtiğini vurgulayan Türker; “İyi bir pizza, sıcak sıcak, taze taze yapılır. Kullandığınız malzemenin günlük ve taze olması gerekir. Biz de bu noktadan hareketle tamamen taze ürünler kullanıyoruz. Pizzalarımız içerisinde kullanılan her türlü sebzeyi günlük olarak temin ediyoruz. Pizza hamurlarımız ise özel karışım pizza unundan siparişten bir gün önce dükkanlarda Pizza Pizza kültürü ile yetişmiş pizza ustaları tarafından yoğruluyor ve kabarmaya bırakılıyor. Pizzamızın özel hamuru böyle ortaya çıkıyor. Ertesi gün sipariş verildiği anda pizza hamuru açılıyor ve yeni bir süreç başlıyor” açıklamasında bulundu. ISO 22000: 2005 Kalite Belgesi’ne sahip Pizza Pizza’da toplam kalite anlayışı ile üretimden lojistiğe, çağrı merkezinden şubelere, gıda mühendisinden motorcusuna herkes bir kalite çemberi içinde faaliyet gösteriyor.



Pizza Pizza bir ailedir

Pizzanın pizzaseverler ile buluşması sürecini ve bu sürecin başarılı olmasını sağlayan kriterleri de özetleyen Türker; “Restoranlarımız da sipariş edilen pizzalar, sipariş verildiği andan itibaren 12. dakikada tüketiciye ulaştırılmak üzere yola çıkar. Bu sürenin ilk 5 dakikasını sipariş alma, hamur açma ve günlük taze malzemelerle hazırlama süresi oluştururken, kalan 7 dakika pişirme süresi oluyor. Evlere siparişte ise istenilen her boyda pizza 30 dakikada servis garantisine sahip. Pizzaseverlere bütün bu garantileri verirken güvendiğimiz tek şey, açık ve net olan şirket politikasına uyan Pizza Pizza çalışanlarıdır. Müşteriye en iyiyi, en kaliteliyi sunmak, lezzet açısından üstün bir pizza sunmak Pizza Pizza’nın kuruluş gününden bu yana değişmeyen felsefesidir. Çalışanlarımızın bu felsefede hareket etmelerinin nedeni ise, Pizza Pizza’da kendilerini ailenin parçası olarak hissetmeleri ve tabii gerçekleştirdiğimiz çalışan eğitimleridir. Bu eğitimlerle hedefimiz, Pizza Pizza çalışanlarının liderlik ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi yanı sıra ekip iletişimi ve kişisel gelişim konularına odaklanmaktır. İzmir’de başlattığımız bu eğitimlere İstanbul ve Anadolu’da da devam edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52