Fethe lezzetli kutlama

Asitane, İstanbul’un Fethi’nin 558. yıl dönümünü Fatih Sultan Mehmed dönemi lezzetleriyle kutluyor…

Fethe lezzetli kutlama
Gıdavitrini - 700 yıllık Osmanlı İmparatorluğu’nun saklı kalmış Saray Mutfağı reçetelerini gün ışığına çıkaran AsitaneRestaurant, 21 Mayıs-6 Haziran tarihlerinde Fatih Sultan Mehmet Dönemi lezzetlerini misafirlerinin beğenisine sunuyor. Osmanlı Saray Mutfağı reçetelerinden hazırladığı özel lezzetleri aslına uygun malzeme ve usullerle pişiren Asitane, Türk-Osmanlı mutfaklarının etkileşimi ile özel dönem yemekleri hazırlıyor. Türk-Osmanlı Mutfağı’nın dünyada tanıtılmasına da öncülük eden Asitane, yaz menüsünü İstanbul fetheden Fatih Sultan Mehmet’e vefa borcu olarak 15.yüzyıl mutfağının özel lezzetlerinden oluşturdu.
Fatih Sultan Mehmet Dönemi Menüsü, Hums Lokmasından Karidye Pilakisine, Altın Nohutlu Pilavdan Levrek Biryan’a kadar unutulmuş tatları 21 Mayıs – 6 Haziran tarihleri arasında Asitane’de lezzet meraklılarıyla buluşacak.
Osmanlı zamanında İstanbul’un çeşitli adlarından biri olan ve Farsça’da “Şehrin baş kapısı” manasına gelen Asitane; Edirnekapı’da Bizans mozaikleri ile ünlü Kariye Müzesi’nin hemen yanında yer alıyor. Restaurant, Osmanlı ziyafetini tatmak isteyen misafirlerine, Kariye Müzesi’nin gölgelediği bahçesi ve 19.yy geleneksel Osmanlı yapısına sadık kalınarak inşaa edilen binasında 20 yıldır hizmet veriyor.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52