Bu bayram çok ‘tatlı’ geçecek

Bu bayram, pirinç sofralarınızda pilavdan çok daha farklı, çok daha unutulmaz lezzetlere bürünerek karşınıza çıkabilir.

Bu bayram çok ‘tatlı’ geçecek

Bayramların en unutulmaz anları, kuşkusuz tüm ailenin ve sevenlerin yan yana geldiği, bereketli ve neşeli bayram sofralarıdır. Kurban bayramı kavurmasız, kavurmayı pilavsız düşünemeyenlere bu bayram tatlı bir sürprizimiz var. Sezon’un ithal ettiği siyah pirinçle yaratılan eşsiz tatlılar ile bayram sofralarınız bir sağlık ve lezzet şölenine dönüşecek!


Bayramlar küslerin barıştığı, en büyükten en küçüğe herkesi buluşturan bereketli sofralarıyla akıllara kazınır. Bu yüzden sofralar olabildiğince renkli olabildiğince çeşitli ve özenli hazırlanır. Kurban Bayramı da adı üzerinde en büyük lezzet şölenlerinin düzenlendiği günlerden biri. Hal böyle olunca ilk akla gelen de sofraların baş tacı kavurma! Kavurmanın da vazgeçilmez eşlikçisi ağızda tane tane dağılan tereyağlı pirinç pilavı… Ancak bu bayram, pirinç sofralarınızda pilavdan çok daha farklı, çok daha unutulmaz lezzetlere bürünerek karşınıza çıkabilir.

Sezon Pirinç’in Türk sofralarıyla buluşturduğu siyah pirinç, sıra dışı ve sağlıklı lezzet alternatifleri yaratmakla kalmayıp, unutulmaz tatlılara imza atmanız için ideal. Üstelik magnezyum ve selenyum deposu siyah pirinçle hazırlayacağınız tatlılar, lezzet olarak hamur tatlılarını aratmayacak, hazımsızlık gibi mide sorunlarını en aza indirecek türden. Sofralarda yarattığı şık sürprizler ise cabası!

Sezon Pirinç Gurme ürünler danışmanı Esra Erdoğan, bu bayram sofranızı farklı lezzetlerle süslemeniz ve keyiflendirmeniz için Sezon’un yeni ürün ve renkleriyle size farklı ve özel tarifler sunuyor:

Siyah Pirinç Tatlısı

• 2 su bardağı haşlanmış SEZON Siyah Pirinç
• 900 gr Labne peyniri
• 1 su bardağı esmer şeker
• 2 yemek kaşığı un
• 3 yumurta
• 1 çay kaşığı vanilya
• 1 paket vişne jölesi
• 2 yemek kaşığı esmer şeker

*Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.

Hazırlanışı

• Pirinci yaklaşık 1 saat iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın ve ağzı kapalı bir şekilde kenarda bekletin. Kullanma aşamasında suyunu süzün.
• Fırını önceden 175 C dereceye ısıtın.

• Krem peyniri ve şekeri mikserin orta hızında çırparak pürüzsüz hale getirin. 1 çay kaşığı vanilyayı ekleyin. Sırasıyla yumurtaları ekleyip karıştırın. Unu da ekleyin ve ardından kremayla birlikte önceden yağlanmış 24 cm’lik kelepçeli kek kalıbına boşaltın.
• Peynir kekini 175 C dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Fırın ısı düğmesini 100 C dereceye getirin ve keki yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Daha sonra bir saat fırın içinde soğumaya bırakın. Etrafında bir bıçak gezdirin ve fırının dışında soğutmaya devam edin.
• İyice soğuduktan sonra buzdolabında 3 saat bekletin. Vişne jölesini üstündeki tarife göre hazırlayın ve haşlanmış pirince ekleyerek kıvamlı hale gelene kadar karıştırın ve 2 yemek kaşığı esmer şeker ilave ederek kenarda soğumaya bırakın. Buzdolabında hafif derecede katılaşmaya başlayana kadar bekletin.
• İyice soğumuş peynir kekini servis tabağına aktarmadan önce jöle karışımının bir bölümünü tabağa yayarak keki bunun üzerine aktarın. Spatula yardımıyla iyicene üstünü ve yanlarını kaplayın.
• 1 gece buzdolabında bekletin ve ertesi günü servis edin.


Siyah Sütlaç
Malzemeler:

• 2 su bardağı haşlanmış sezon siyah pirinç
• 2 su bardağı siyah pirinç suyu ya da isteğe bağlı yağsız süt
• 4/3 su bardağı esmer şeker

Süslemek için
Beyaz badem
Çilek

Hazırlanışı
• Siyah pirinçleri iyice yumuşayıp ( bu süre yaklaşık 1 saattir) 2 su bardağı suyu kalacak şekilde pişirin.
• Ardından şeker ilave edin ve orta ateşte kıvama gelene kadar pişirin. (Eğer sütle pişirmek isterseniz siyah pirinçler yumuşayınca 2 bardak sütü ilave edin ve aynı işlemden geçirin)
• Kaselere koyarak soğumaya bırakın. Üzerini badem ve çilekle süsleyin.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52