Boğazlıyan pidesine büyük ilgi

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde vatandaşlar özellikle öğle yemeklerinde kıymalı pideyi tercih ediyor.

Boğazlıyan pidesine büyük ilgi
Yozgat il genelinde yaygın olarak yaptırılan ve tüketilen kıymalı pide Boğazlıyan ilçesinde de vatandaşların damak tadı arasında yer alıyor. Özellikle halk arasında kara fırın veya taş fırın diye adlandırılan fırınlarda özel olarak yapılan kıymalı pideler, fırın işletmecilerine de iş imkanı sağlamış oluyor. Boğazlıyan fırın işletmecilerinden Hakan Özdemir, günlük ortalama 1250-1500 arasında kıymalı pide yaptıklarını belirterek, "İlçemizde yaz kış fark etmiyor kıymalı pide tüketiliyor. Çünkü fazla zaman kaybı olmuyor. Vatandaş kasaptan kıymasını, manavdan içinin domatesini, biberini alıyor, fırında pişirip tüketiyor" dedi.

Fırınlarda sadece kıymalı değil, peynirli, sucuklu, karışık şekilde pide yapıldığını ifade eden Özdemir, "Özellikle öğle saatlerinde pide yapımında yoğunluk artıyor. Köyden gelen vatandaşlarımız veya kenar mahallelerden ilçe merkezine gelen vatandaşlarımız öğle yemeği için evine gitmiyor ucuza mal olduğu için pide yaptırıyor, fırında da masalarımız var orada oturup yiyorlar" diye konuştu.  

Kıymalı pide yaptıran vatandaşlardan Hasan Çelik'te arkadaşlarıyla birlikte kıymalı pide yaptırdıklarını belirterek, "Pidenin bütün her şeyini kendimiz hazırlattığımız için gönül rahatlığıyla yiyoruz. Hem ucuza mal olmuş oluyor, hem de lezzetli oluyor, özellikle kış mevsiminde soğuk havada sıcak pide yemek daha güzel oluyor" dedi.
haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52