İş Bankası’ndan yemek kültürüne 2 değerli katkı

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, içerdiği birbirinden lezzetli tariflerin yanında çikolata ve kahvenin tarihçesine ilişkin doyurucu bir giriş bölümüyle okuyucunun ufkunu zenginleştiriyor. Diğer kültür hizmeti de Sağlıklı lezzetin sırrı, Balık Yemekleri kitabı…

İş Bankası’ndan yemek kültürüne 2 değerli katkı
Çikolatalı ve Kahveli Tarifler

İş Bankası Kültür Yayınları’nın “Çikolatalı ve Kahveli Tarifler” isimli, 300 çikolatalı ve kahveli tatlının ve içeceğin tarifinin yer aldığı kitabı, mutfakta yeni tatlar arayanlara olduğu kadar yiyeceklerin kültür içindeki yerleri ve izlerini merak eden okur için de cezbedici nitelikte.

“Cacahuaquchtl”den çikolataya

4 yazarın birlikte kaleme aldığı kitapta, çikolatanın izlerine ilk olarak milattan önceki antik Oltek ve Maya uygarlıklarında rastlandığı ifade ediliyor. Bugün bütün dünya, Mayaların kakao ağacı için kullandıkları “cacahuaquchtl” sözcüğünü kendi dillerine uyarlayarak kullanıyor. Yeni dünyanın keşfinden kısa bir süre sonra 1580’de İspanya’da ilk kakao ağacının ekildiğini aktaran kitapta, kakao ve çikolatanın tarihiyle ilgili onlarca şaşırtıcı bilgiyle karşılaşmak mümkün. Ancak çikolatalı kekler ve pastalar, sıcak tatlılar, tartlar, turtalar, cheesecake’ler, soğuk kremalı tatlılar, kahveli sıcak pudingler, sufleler ve bezeler, meyveliler, dondurulmuş tatlılar, şekerlemeler, çörekler arasında gezinmeyi çikolatanın tarihinde gezinmeye tercih edecekler için birbirinden özel tarifler de kitapta yer alıyor.

Çikolata teknikleri

Kitap çikolatayı mutfakta kullanacaklara çikolatanın eritilmesi, kıvam verilmesi gibi teknikleri de fotoğraflarla anlatıyor. Çikolatayla yapılabilecek süslemeler hakkında da ayrıntılı tarifler ve desenler yine fotoğraflı olarak sunuluyor.

Çikolatanın tarihçesiyle ilgili antik resim ve heykellerin fotoğraflarından yemek tariflerinin aşamalarını kadar 1500’ün üzerinde fotoğrafın yer aldığı kuşe kağıda baskılı ciltli kapaklı bu kitap, tıpkı çikolata gibi sayfaları arasında gezinenlere mutluluk veriyor.

 

Sağlıklı lezzetin sırrı, Balık Yemekleri

Yağ oranları düşük, protein, mineral ve vitamin miktarları yüksek olan balık ve diğer deniz ürünleri, bu kitaptaki tariflerle leziz mönülerin vazgeçilmezleri olacak...

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, yemek kitabı serisine “Balık Yemekleri” kitabını da ekledi. 300’den fazla balık ve kabuklu deniz ürünü tarifinin yer aldığı kitapta 1500 adet renkli fotoğrafla anlatılan tarifleri kolayca hazırlayıp lezzetli ve sağlıklı sofralar kurabileceksiniz.

Deniz ve tatlı su balıkları, kurutulmuş ve tuzlanmış balıklar, salamura, konserve ve tütsülenmiş balıklardan ahtapot, yengeç, deniz salyangozu, ıstakoz ve karidese her tür deniz ürününden çok farklı yöntemlerle hazırlanmış tariflerin yer aldığı “Balık Yemekleri” kitabının yazarı Kate Whiteman...

Bu kitaptaki tariflerle tadı damağınızda kalacak bir balık ya da deniz ürünü yemeğini yarım saatten az sürede servis etmenin mutluluğunu yaşayacaksınız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52