Yerli pirinçte artış bilmecesi yaşanıyor!

GDO tartışmasıyla yerli pirincin zamlandığı açıklamalarına Toprak Mahsulleri Ofisi'nden yalanlama geldi. Fiyatlar nasıl seyrediyor? İşte cevabı...

Yerli pirinçte artış bilmecesi yaşanıyor!

Son günlerin sıcak konusu pirinçte GDO tartışmaları yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Bazı çevreler yerli pirincin zamlandığını duyururken Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bunun gerçek olmadığını duyurdu.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO), yerli pirinç fiyatında artış olduğu iddialarına ilişkin yapılan açıklamada, "Pirinç fiyatlarında son bir haftada herhangi bir artış olmadığı gibi bazı türlerde de fiyat ucuzlaması görülmüştür" denildi.

TMO'dan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı görsel ve yazılı basında yer alan "ithal pirinçlere GDO bulaştığı şüphesiyle yerli pirinç fiyatlarının yüzde 30 oranında arttığı" haberlerinin doğru olmadığı belirtildi. Türkiye'deki pirinç üretim merkezlerinden alınan bilgilere göre son bir haftada, Osmancık pirincinin tonu 2 bin 200, baldo pirincin tonu ise 2 bin 890 liradan işlem gördüğü ifade edilen açıklamada, "Pirinç fiyatlarında son bir haftada herhangi bir artış olmadığı gibi bazı türlerde de fiyat ucuzlaması görülmüştür. Bu nedenle, yanlış yönlendirmeye yönelik beyan ve haberlerin gerçeği yansıtmadığı kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerine yer verildi.
iha.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52