Türkiye'nin gıda güvencesi nasıl sağlanacak?

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, hedeflerinin 50 milyon turisti beslemek ve 80 milyonun üzerindeki bir nüfusun gıda güvencesini sağlamak olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin gıda güvencesi nasıl sağlanacak?
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, hedeflerinin, 40 milyar dolarlık ham ve işlenmiş gıdayı ihraç etmek, 50 milyon turisti beslemek ve 80 milyonun üzerindeki bir nüfusun gıda güvencesini sağlamak olduğunu açıkladı.

Ağrı Ziraat Odası'nın yeni hizmet binası ve Toprak Analiz Laboratuvarı'nın açılışına katılmak üzere kente gelen Bayraktar, Nezehat Çeçen Konferans Salonu'nda düzenlenen "Tarım ve Hayvancılık" konulu konferansa katıldı.

Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, TZOB Kanunu'nun değişmesiyle ziraat odalarında laboratuvarlar, paketleme tesisleri, makine parkları gibi hizmetler sunulmaya başlandığını söyledi. Yaklaşık 200 Avrupa Birliği kırsal kalkınma projesinin hayata geçirildiğini anımsatan Bayraktar, şöyle konuştu:
"Türk çiftçisi bugün gerçekten bazı başarılara imza atıyor. Bugün 63 milyar dolar tarımsal hasılayı gayrisafi milli hasılaya katmışsa, orman ürünleri dahil 20 milyar dolarlık ihracat yapmamızı, 76 milyon nüfusun gıda ve güvencesini sağlıyorsa ve bunlar da yetmiyor 30 milyon turisti de doyuruyorsa bu insanlar eli öpülecek insanlardır."

Bayraktar, hedeflerinin büyük olduğunu, bulundukları yerle yetinmeyeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Hedefimiz büyük. Hedefimiz, önümüzdeki 10 yıl içerisinde 150 milyar dolarlık tarımsal hasılayı gayrisafi milli hasılaya katmak, 40 milyar dolarlık ham ve işlenmiş gıdayı ihraç etmek, 50 milyon turisti beslemek ve 80 milyonun üzerindeki bir nüfusun gıda güvencesini sağlamaktır. Hedefimiz bu ve hedef bu olunca bize durmak yakışmaz. “

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan ise kentte tarım ve hayvancılığın yöre halkının temel geçim kaynağı olduğunu, çiftçilikte kurumsal bir statüye geçilmesi halinde üretim payının artacağını söyledi.

Konuşmaların ardından konferansa katılanlara günün anısına plaket verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52