Tekirdağ'da da GDO'lu çeltik bulundu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Mersin'den Türkiye'ye giren çeltiklerin ardından Tekirdağ'da da bu tür ithalat yapıldığı bilgisine ulaşıldığını söyledi.

Tekirdağ'da da GDO'lu çeltik bulundu
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ''Kolay Ticaret, Büyük Türkiye'' projesinin tanıtım toplantısı öncesi bir araya geldiği gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin Limanı'nda el konulan çeltikle ilgili de konunun yargıda olduğunu hatırlattı.
Konuyla ilgili teknik takip ve araştırmanın birkaç ay önce başladığını aktaran Yazıcı, şöyle konuştu:
"Biz gümrük kapılarımızda, kara, hava, deniz her neresiyse koruyucu, kollayıcı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Savcılığın gizlilik kararı var. Yargı süreci devam ediyor. Aynı olayla ilgili, 'başka limanlardan başka yerlerden ithalat olmuş mu?' şeklindeki çalışmalar sonucu, Tekirdağ'da da bu tür ithalat yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Konu savcılıkla paylaşıldı. Bizim bu olayla ilgili kolluk görevini, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, emniyetle koordineli şekilde sürdürüyor. Bu ürünlerin ne olacağıyla ilgili özel kanun var. Tabii yargı sonucu, kanun çerçevesinde değerlendirmeleri yapacağız."
aa.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52