Tarih Beylikdüzü'nde sahne alıyor

Osmanlı medeniyetinin en önemli kültürel unsurlarından Baklava Alayı, Beylikdüzü Belediyesi Ramazan Kasabası’nda canlandırılıyor…

Tarih Beylikdüzü'nde sahne alıyor
Beylikdüzü Belediyesi’nden önemli ve örnek bir kültürel hizmet daha… Osmanlı medeniyetinin en önemli kültürel unsurlarından Baklava Alayı, Beylikdüzü Belediyesi Ramazan Kasabası’nda canlandırılıyor…

“Ramazan Beylikdüzü’nde Yaşanır” sloganıyla birbirinden önemli etkinlikleri Beylikdüzü ve İstanbullulara sunan Beylikdüzü Belediyesi’nden örnek bir kültür hizmeti. Medeniyetimizin en önemli kültürel unsurlarından Baklava Alayı Beylikdüzü Belediyesi Ramazan Kasabası’nda yeniden hayat buluyor.

Beylikdüzü Belediyesi Ramazan’da tarih yapraklarını aralamaya devam ediyor. Ramazan etkinlikleri kapsamında birbirinden önemli projeleri hayata geçiren Beylikdüzü Belediyesi, Osmanlı Medeniyeti’nde ayrı bir yere sahip olan “Baklava Alayları”nı sahneliyor.



Kültürel zenginliğimiz canlanıyor
Davetliler, bu önemli kültürel etkinlikle Saray Mutfağı’nın kalbi sayılan Matbah-ı Amire’nin lezzet üretimine şahit olacaklar. Silahtarağa’nın Padişahı temsilen katılacağı ve ilk baklava sinilerini teslim alacağı Baklava Alayı etkinliği, unutulan ve yok olmaya yüz tutmuş önemli bir kültür hazinesinin daha ortaya çıkarılmasını sağlayacak.

Baklava bir Türk tatlısıdır
Baklava’nın kökeniyle ilgili yapılan tartışmalar devam ederken, böylesine öneme sahip etkinlikle baklavanın esas kimliği de Türkiye ve Türklere teslim edilmiş olacak. Ayrıca, gıda güvenliğinin her geçen gün önem kazandığı günümüz dünyasında, Osmanlı Saray Mutfağı’nda yemek üretiminin ne denli hassas ve titiz bir işleyişle devam ettiği ayrı bir detay olarak dikkat çekiyor.
Etkinlik kapsamında Mehteran Bölüğü davetlilere konser verecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52