Skandalın altında yetki kargaşası mı var?

Gıda Bakanı Mehdi Eker, damacana skandalıyla ilgili konuştu. Bakan Eker'in açıklamaları, yaşanan su ve gıda skandallarında 'yetki kargaşası mı var?' sorusunu akıllara getirdi.

Skandalın altında yetki kargaşası mı var?
Gıdavitrini - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, damacana su numunelerinin çoğunun mikrobiyolojik açıdan uygunsuz çıktığı iddialarıyla ilgili olarak açıklamalar yaptı. Beken Eker, her ne kadar "Sağlık Bakanlığımız o konuyla ilgili çalışıyor." dese de, yaşanan skandalların altında yetki kargaşasının olup olmadığı sorusunu akıllara getiriyor.

Gezi ve incelemelerde bulunmak amacıyla Malatya'ya gelen Bakan Mehdi Eker, Malatya Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Ulvi Saran'ı makamında ziyaret eden Bakan Eker, gazetecilerin damacana sularda uygunsuzluk iddialarıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı'nın çalışma içinde olduğunu belirten Eker, "Sağlık Bakanlığı bu konuda üzerine düşeni yapıyor. Bilindiği gibi içme suyunun denetimi ve ruhsatlandırılması bütünüyle Sağlık Bakanlığımızın takibi ve denetiminde. Sağlık Bakanlığımız da en iyi şekilde çalışıyor. Gıda ile konu bizde. Gerektiğinde firmaları da açıklıyoruz." dedi.

Bakan Eker, Malatya'da tarımsal üretimde sadece kayısı ile sınırlı kalınmamasını, mono kültürden poli kültüre geçilmesini, farklı ürünler de yetiştirilmesini istedi.

Vali Ulvi Saran ise Bakan Mehdi Eker'in tarımsal ekonominin iyi seviyeye gelmesi için üstün gayret sergilediğini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52