Fındıklı ekmek geri dönüyor

Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı, şartlar oluştuğu taktirde fındıklı ekmek satışlarına yeniden başlayacaklarını söyledi.

Fındıklı ekmek geri dönüyor
Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı, "Ordulu fırıncılarımız tarafından üretilen fındıklı ekmek yeniden gündemimizde, şartlar oluştuğu taktirde fındıklı ekmek satışlarına yeniden başlayacağız" dedi.
Yazıcı, 2000 yılında fındıklı ekmeğin ilk defa gündeme geldiğini ve o yıl başlanılan fındıklı ekmeğin daha sonra çeşitli nedenlerle sürdürülemediğini söyledi.
Fındığı ekmekle buluşturmak için yeniden çalışma başlattıklarını ifade eden Yazıcı, bunun için gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi.
İç tüketimi açısından da fındıklı ekmeği önemsedikleri kaydeden Yazıcı, şunları kaydetti:
"2000 yılında fındık ekmekle buluşturularak fındıklı ekmek adı altında tüketilmeye başlanmış ve satışa sunulmuştu. Bunun için Ordu'da ki fındık fabrikalarından öğütülmüş fındık unu temin edilmiş ve fırıncılarımız ekmek unuyla bu ürünü buluşturmuştu. Böylelikle karşımıza çok lezzetli ve kaliteli bir ürün çıkmıştı. Ancak o yıllarda fındığın maliyetinden dolayı bu projemiz rafa kaldırmıştı. Şimdi fındıklı ekmeği yeniden gündemimize alarak fındığı yeniden ekmekle buluşturmayı planlıyoruz. Fındıklı ekmeğin yeniden gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Çünkü fındıklı ekmeğin mutlaka olması gerektiğini düşünüyoruz. Fındık bizde, un bizde. Neden bu iki ürünü birleştirip halkımıza sunmayalım ki. Bu düşünceden yola çıkarak fındıklı ekmeğin yeniden olmasını çok istiyoruz. Daha önce Ordulu fırıncılarımız tarafından üretilen fındıklı ekmek yeniden gündemimizde, şartlar oluştuğu taktirde fındıklı ekmek satışlarına yeniden başlayacağız."

"Destek bekliyoruz"
Fındıklı ekmeğe yeniden başlanması için yardım beklediklerini söyleyen Yazıcı, şöyle devam etti:
"Fındıklı ekmeğin yeniden yapılabilmesi için devletimizden fırıncılar olarak destek bekliyoruz. Fındıklı ekmek yapmak için gerekli olan fındık ununun devletimiz tarafından teşvik edilmesini istiyoruz. Bu konuda gerekli düzenlenmelerin yapılmasını talep ediyoruz. Eğer fırıncılarımızın fındıklı ekmekte kullanacakları fındık unu işletmecilerimize uygun fiyatlardan verilirse hem fırıncılarımız bu işten karlı çıkarlar hem de vatandaşımız daha ucuza fındıklı ekmeği tüketme imkanı bulurlar. Fındıklı ekmeğin kuşkusuz ki iç tüketime katkı sağlayacağına da inanıyoruz. Temennimiz 2000 yılında üretilen fındıklı ekmeğin yeniden vatandaşlarımızla buluşturulması. Biz fırıncılar olarak buna hazırız."
Yazıcı, fındığın insan sağlığına çok faydalarının olduğunu, bunun uzmanlar tarafından da sürekli dile getirildiğini belirterek, "Eğer fındıklı ekmek sürekli tüketilirse vatandaşlarımızın daha sağlıklı olacağına biliyoruz. Hatta hastalanma oranlarının da düşeceğine inanıyoruz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52